Oracle avertizează asupra telefoanelor pierdute sau furate

V.B.
Companii #Telecomunicaţii / 20 octombrie 2014

Angajaţii mai tineri sunt mult mai capabili să găsească o modalitate de a accesa informaţii şi aplicaţii de business ale companiilor de pe dispozitivele lor mobile (cu sau fără acordul angajatorilor), dar şi cei mai expuşi riscului de a-şi pierde dispozitivele sau de a le fi furate, arată rezultatele unui studiu al Oracle trimise astăzi redacţiei.

"Pe măsură ce noua generaţie de angajaţi mobili devine tot mai numeroasă în companii din intreaga lume, Oracle avertizează companiile că este foarte important să îşi protejeze securitatea digitală a afacerilor, de la dispozitivul mobil până la centrul de date. Angajaţii tineri din întreaga lume adoptă mobilitatea la locul de muncă, dar sunt mult mai expuşi riscului de a-şi pierde sau ale fi furate dispozitivele mobile, comparativ cu colegii lor mai experimentaţi", se arată în documentul citat.

Astfel, 71% dintre angajaţii cu vârste între 16 şi 24 de ani folosesc dispozitivele mobile personale pentru sarcini de serviciu. Din total, 73% recunosc că au pierdut cel puţin un telefon mobil, iar 52% spun că le-a fost furat cel puţin un dispozitiv.

În rândurile angajaţilor cu vârste între 45 şi 54 ani, rata de pierdere a dispozitivelor este de 36%, iar pierderea prin furt - de numai 20%

"De fapt, se pare că tinerii de 16-24 de ani găsesc în permanenţă modalităţi noi şi interesante de a pierde sau a deteriora un dispozitiv mobil: 53% au stricat un dispozitiv când au vărsat o băutură peste acesta, 51% şi-au scăpat telefonul mobil în toaletă, 49% şi-au distrus dispozitivul asezându-se pe el, iar 44% au pierdut sau au stricat un telefon în modalităţi pe care au fost prea jenaţi să le recunoască", menţionează documentul citat.

Companiile ar trebui să adopte platformele digitale mobile, dar multe sunt descurajate de îngrijorările justificate faţă de securitatea precară a dispozitivelor mobile, arată Oracle, adăugând că doar 24% dintre firmele participante la studiu au declarat că încurajează în mod activ mobilitatea forţei de muncă, iar 39% consideră că temerile referitoare la securitatea dispozitivelor sunt obstacole majore pentru şefii lor.

Suhas Uliyar, VP Mobile Strategy, Product Management la Oracle, a declarat: "În prezent, angajaţii de orice vârstă sunt ataşaţi de dispozitivele lor mobile şi le poartă cu ei peste tot. Nu e de mirare, deci, că atât de multe dispozitive sunt pierdute sau furate, în special atunci când mobilitatea muncii devine tot mai răspândită. Unele situaţii sunt amuzante, dar rezultatele studiului sunt îngrijorătoare pentru companiile care iau în serios securitatea datelor. Un telefon furat îl costă cîteva sute de dolari pe un consumator şi poate câteva fotografii dragi. Pentru o companie, însă, pierderea este mult mai mare şi poate crea o breşă de securitate în strategia de administrare a datelor companiei. Soluţia la această provocare nu este de a limita mobilitatea muncii, care nu face decât să reducă productivitatea, ci de a implementa o platformă robustă de securitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este asa de complicat sa se introduca niste reguli in interiorul companiilor, de care sa ia la cunostinta la semnarea contractului de angajare, care implica separarea privatului de al companiei si al companiei sa ramina in companie . Simplu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb