ORACLE SE IMPLICĂ, PENTRU AL ŞAPTELEA AN, ÎN INSTRUIREA TINERILOR Ministerul Educaţiei vrea laptopuri pentru elevi, din bani europeni

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 octombrie 2012

Ministerul Educaţiei vrea laptopuri pentru elevi, din bani europeni

Proiectul necesită circa 600 milioane euro

Ministerul Educaţiei intenţionează să implementeze un program care presupune achiziţionarea de laptopuri pentru elevi şi profesori, din fonduri europene, a spus, ieri, ministrul Ecaterina Andronescu. Potrivit oficialului din educaţie, costurile pe care le presupune acest program sunt destul de ridicate, ajungând la circa 600 de milioane de euro. Ministerul de resort vrea să demareze chiar în acest an un proiect pilot, vizând liceele care au avut un grad de promovabilitate a bacalaureatului mai mare de 85%. Ecaterina Andronescu a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe organizată în parteneriat cu Oracle, că premierul Victor Ponta este de acord cu programul menţionat mai sus.

"O lecţie poate fi explicată mult mai bine şi mai repede în mod virtual. Sunt materii, cum ar fi chimia, care ar putea fi înţelese mult mai repede de către elevi dacă lecţia ar fi predată virtual. Laptopul este un ghiozdan portabil. (...) Cred că în România există o determinare nativă pentru zona de IT (...), iar noi trebuie să speculăm acest lucru", a mai spus ministrul Andronescu, adăugând că ar trebui gândite proiecte diferenţiate, inclusiv pentru zonele rurale.

Domnia sa a subliniat: "Încercăm să dezvoltăm un proiect cu Banca Mondială pentru înfiinţarea unor şcoli tehnologice, pentru că, odată cu privatizarea fabricii a dispărut şi atelierul de practică".

Ministerul Educaţiei colaborează cu mai multe companii de IT&C pentru pregătirea elevilor şi studenţilor. Una dintre aceste companii este Oracle, care s-a implicat în procesul educaţional încă de acum aproximativ şapte ani.

Cea mai nouă iniţiativă în acest sens a fost lansată ieri şi presupune instruirea a 100 de profesori români, în perioada 2012-2013, în vederea formării acestora pentru a preda informaţii tehnologice în licee folosind Java, unul dintre limbajele de programare de top pe plan mondial. La finalul pregătirii, participanţii vor avea certificare Oracle.

Programul este derulat de Oracle Academy, în care sunt înscrişi peste 1,9 milioane de elevi şi studenţi din 97 de ţări. În regiunea EMEA, Oracle Academy sprijină 2.900 de instituţii educaţionale şi 696.400 de studenţi din 60 de ţări, 95.000 fiind din România.

Programul Oracle Academy oferă un portofoliu complet de soft­ware, curriculum, găzduire pentru tehnologii, formare pentru profesori, asistenţă şi resurse pentru certificare pentru instituţiile liceale şi de învăţământ superior, în vederea utilizării lor ca materiale educaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb