P3 Logistic Parks intră pe piaţa din Marea Britanie prin achiziţionarea a două active logistice de la SEGRO

T.B.
Companii / 31 iulie 2023

P3 Logistic Parks intră pe piaţa din Marea Britanie prin achiziţionarea a două active logistice de la SEGRO

P3 Logistic Parks îşi anunţă extinderea în Marea Britanie prin achiziţionarea a două active logistice de la Segro, având o suprafaţă totală închiriabilă de 81.000 mp în locaţii strategice, se arată în comunicatul transmis de P3 Logistic Parks.

Una dintre active se află în Crick şi cuprinde aproximativ 36.000 mp, iar cea de-a doua este situată în Kettering, având o suprafaţă de peste 45.000 mp, conform sursei citate.

Frank Pörschke, CEO P3 Logistic Parks, afirmă: "Achiziţia acestor două active logistice din Marea Britanie marchează o etapă importantă pentru P3, deoarece presupune extinderea operaţiunilor pe o piaţă cheie, cunoscută ca având o industrie logistică solidă. Ţara a fost întotdeauna un punct vital pentru comerţul şi schimburile internaţionale şi suntem încântaţi să ne oferim expertiza şi resursele pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluţie ale companiilor care operează în această regiune."

Activele logistice recent achiziţionate sunt situate strategic în zona "Triunghiului de Aur" şi asigură o conexiune ideală cu principalele reţele de transport şi centrele industriale cheie din Regatul Unit. Toate unităţile au fost dezvoltate începând cu anul 2010 conform unor standarde instituţionale moderne de nivel A şi deţin inclusiv un rating BREEAM "Foarte bun", fiind închiriate integral unui număr de trei chiriaşi, transmite P3 Logistic Parks.

Otis Spencer, CIO P3 Logistic Parks, a declarat: "Intrarea P3 pe piaţa britanică reflectă viziunea noastră pe termen lung şi planurile strategice de dezvoltare. Selectia acestor active logistice a fost făcută cu atenţie, deoarece se aliniază cu angajamentul curent de a oferi clienţilor noştri servicii de calitate, eficienţă operaţională şi sustenabilitate."

David Proctor, Managing Director Group Investment, SEGRO, a adăugat: "Această vânzare ne-a permis să cesionăm o serie de exploatări relativ mici, toate acestea fiind prevăzute pentru a fi tranzacţionate pe termen scurt sau mediu, ceea ce ne permite să reinvestim capitalul în programul nostru de dezvoltare. De asemenea, demonstrează interesul constant al investiţiilor în activele logistice de înaltă calitate, după corecţia semnificativă a evaluării care a avut loc în ultimul an", potrivit comunicatului transmis.

Termenii tranzacţiei nu au fost comunicaţi.

P3 a fost consiliat de Colliers în privinţa acestei tranzacţii. DTRE şi ACRE au acţionat în numele SEGRO.

Ed Plumley, Director, EMEA Capital Markets, Colliers, a precizat: "Aceste achiziţii sunt veştile bune de care piaţa avea nevoie. Este o demonstraţie clară a faptului că apetitul investitorilor rămâne îndreptat spre activele din locaţii centrale, cu oportunităţi de creştere pe termen lung şi de performanţă ESG. Colliers a fost încântată să aducă această oportunitate în afara pieţelor P3 şi să ofere consultanţă concentrată pe măsură ce se extinde într-o nouă jurisdicţie", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb