PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI , 1.800.000 de cetăţeni vor avea acces la cunoaştere şi servicii specializate bazate pe tehnologia informaţiei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 decembrie 2007

1.800.000 de cetăţeni vor avea acces la cunoaştere şi servicii specializate bazate pe tehnologia informaţiei

Până la sfârşitul anului, prin asistenţa oferită de proiectul "Economia bazată pe cunoaştere" cofinanţat de Guvernul României şi Banca Mondială (al cărui cost total este de 70 milioane USD, din care 60 milioane USD o constituie împrumutul Băncii Mondiale), 1.800.000 de cetăţeni vor avea acces la cunoaştere şi servicii specializate bazate pe tehnologia informaţiei, oferite cu ajutorul Reţelelor Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL) în 255 de comunităţi. Aceste reţele conectează la Internet de bandă largă sediul Primăriei, al şcolii gimnaziale, al bibliotecii publice şi al Punctului de Acces Public la Informaţie din localităţile respective. Proiectul va sprijini, de asemenea, asigurarea de servicii publice furnizate prin intermediul acestor reţele, a educaţiei asistate de computer, precum şi asistenţei acordate întreprinzătorilor în gestionarea afacerilor în cadrul comunităţilor beneficiare ale proiectului.

Vicepreşedintele Băncii Mondiale, domnul Shigeo Katsu, a spus: "Eforturi sunt în curs de finalizare pentru ca 255 de comunităţi din România să aibă acces de bandă largă la informaţie. Cele mai importante noduri de comunicare din comunităţi sunt legate la e-servicii şi resurse din toată lumea: şcolile, bibliotecile publice, instituţiile administraţiei publice, punctele publice de acces. Dar această etapă constituie doar începutul unei perioade îndelungate de schimbare economică şi socială în cadrul acestor comunităţi. Acest proces oferă una dintre cele mai importante oportunităţi de responsabilizare socială, culturală şi economică pentru 1,8 milioane de cetăţeni care trăiesc în aceste comunităţi. Vă felicit pentru că v-aţi încadrat în termenul extrem de strâns şi că aţi finalizat aceasta etapă a proiectului la timp".

"Economia bazată pe cunoaştere" este un proiect guvernamental inovator sprijinit de Banca Mondială, fiind primul proiect de acest fel din România şi primul proiect din această categorie aprobat de Banca Mondială.

Proiectul îşi va aduce contribuţia în patru domenii majore:

-Înfiinţarea a 9 reţele pilot + 246 Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL) recent selectate în 255 de comunităţi defavorizate.

-Guvernul va creşte eficienţa educaţiei digitale, pregătind cadrele didactice şi elevii din România pentru tehnici moderne de predare şi învăţare şi pentru calificările impuse de economia pieţei unice europene.

-Proiectul va finanţa întreaga implementare şi distribuire a serviciilor e-guvernamentale, astfel încât să faciliteze interacţiunea dintre cetăţeni şi companii, pe de o parte, şi administraţie, pe de alta.

-Proiectul va sprijini IMM-urile din zonele vizate la implementarea soluţiilor de e-afaceri în procesele lor de operare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb