"Panasonic" a dezvoltat patul electric cu robot pentru spălat părul

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 octombrie 2010

"Panasonic" a dezvoltat patul electric cu robot pentru spălat părul

"Panasonic Corporation" a realizat un pat electric ce se poate transforma în scaun cu rotile, prevăzut cu un robot pentru spălat părul, anunţă un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, dis-pozitivul este proiectat pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă sau cu mobilitate limitată.

Robotul a fost pentru prima oară prezentat la ediţia de anul trecut a Târgului "International Home Care & Rehabilitation", anul acesta fiind prezentate inovaţiile aduse acestuia.

Astfel, "Panasonic" a simplificat structura patului electric odată cu reducerea numărului de motoare şi modificarea componentelor acestuia. În acest fel, utilizatorul poate să separe sau să reasambleze mult mai uşor componentele pentru transformarea patului în scaun cu rotile, eliminându-se riscurile de accident şi efortul depus în momentul deplasării din pat în scaunul cu rotile. O altă inovaţie menită să le confere utilizatorilor tot confortul necesar constă în introducerea unui ghid audio şi a unui sistem de lumini care semnalează momentul în care patul se poate converti în scaun cu rotile.

Acesta este prevăzut cu două braţe ale căror degete acţionează exact ca cele umane. Cele două braţe scanează tridimensional capul fiecărui utilizator, reţinând forma acestuia, astfel încât presiunea la şamponare şi masare să fie mereu cea potrivită. Fiecare dintre braţe este acţionat de trei motoare care controlează independent mişcarea de balans, apăsare şi masare.

O altă inovaţie adusă în sprijinul îngrijitorilor medi-cali o reprezintă platforma pneumatică pe care Panasonic a ataşat-o patului-robot, precum şi suplimentarea numărului de roţi, astfel încât eforturile depuse de aceştia să fie minime.

"Panasonic Corporation", cu sediul la Osaka - Japonia este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienţi, afaceri şi cerinţe industriale. Repre-zentantul "Panasonic" pe piaţa locală este "Panasonic Marketing Europe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb