PAUL ANGHEL, DIRECTOR GENERAL ANPC: "Numărul reclamaţiilor privind serviciile financiare s-a redus considerabil"

A.I.G.
Miscellanea / 21 ianuarie 2020

Paul Anghel

Paul Anghel

Numărul reclamaţiilor consumatorilor privind serviciile financiare la ANPC s-a redus, în ultimii trei ani, la jumătate, a transmis, marţi, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

Potrivit domniei sale, această situaţie, favorabilă consumatorilor, este datorată transpunerii în legislaţia naţională a directivelor 48/2008 şi a directivei 17/2014, care au uniformizat modalitatea în care se acordă credite la nivel european. Desigur, în situaţia în care se constată eventuale abateri, acestea sunt corectate de ANPC.

Alţi factori care au condus la scăderea numărului de reclamaţii pe zona serviciilor financiare sunt determinaţi de creşterea nivelului educaţiei financiare şi de soluţionarea cauzelor pe cale amiabilă, fie direct între instituţii şi consumatori, fie prin intermediul Centrului de Soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul bancar, conform directorului general.

"!Programele de educaţie financiară sunt în continuare necesare, astfel încât consumatorii să poată să facă alegeri cât mai bine informaţi în momentul în care contractează credite sau achiziţionează alte produse şi servicii. În momentul în care sunt interesaţi de contractarea unui credit, recomandarea este studieze ofertele instituţiilor bancare şi nebancare şi să facă alegerea în funcţie de Dobânda Anuală Efectivă. Cu cât DAE este mai redusă, cu atât suma de rambursat este mai mică. Apreciez că românii pot să apeleze cu încredere la instituţiile reglementate.", a explicat Paul Anghel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Plutiti in stratosfera.!Majoritatea oamenilor necajiti nu fac plangeri(au un nivel de instruire redus ).In Romania au venit tot felul de camatari(mari excroci),care,"dai un telefon ,doar cu talonul de pensie, indiferent de varsta,simplu si rapid,de la400 pana la.......ron ,"percep comisioane intre 83%CREDITUS,peste1500%,I CREDIT,peste2000 PROVIDENT ,e.t.c. In prospect ca sa vezi DAE ,ITI TREBUIE O LUPA CARE SA MAREASCA DE CEL PUTIN 2 ORI.Sunt multi romani ,care inregistrati la fisc ar da imrumuturi pana in 25%si am scapa de acesti indivizi care isi bat joc de oamenii sarmani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb