PCfun.ro anunţă preluarea domeniului e-commerce 24pc.ro

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 ianuarie 2009

FiT Distribution, prin intermediul PCfun.ro, anunţă preluarea domeniului www.24pc.ro, astfel că, va onora comenzile utilizatorilor de Internet care accesează site-ul www.24pc.ro prin platforma PCfun.ro. Într-o primă etapă, continuitatea vizitării acestui site e-commerce este asigurată prin redirecţionarea vizitatorilor către site-urile existente ale companiei (www.pcfun.ro şi www.electrofun.ro).

Marius Ghenea, preşedintele şi deţinătorul companiei FiT Distribution, a declarat: "FiT Distribution este interesată să realizeze consolidări pe piaţa e-commerce din România, iar o asemenea perioadă este potrivită pentru a materializa primele achiziţii de domenii şi site-uri". Domnia sa argumentează: "Suntem în discuţii cu mai multe site-uri pentru o eventuală preluare şi, în prima instanţă, ne uităm la varianta standard de preluare a companiei care deţine şi operează site-ul, adică la achiziţia, totală sau parţială, însă majoritară a companiei online respective. Din păcate, în mai multe situaţii care au apărut până acum, inclusiv situaţia lui www.24pc.ro, am constatat că există tot felul de probleme financiare şi de business nerezolvate sau care prezintă riscuri mari pentru un investitor serios, situaţie în care o tranzacţie clasică - anume preluarea companiei online cu probleme de către FiT Distribution - este imposibilă. Într-o astfel de situaţie, mergem pe diverse alternative, oriunde între achiziţia site-ului propriu-zis şi a resurselor sale până la achiziţia simplă a domeniului Internet. În cazul www.24pc.ro, domeniul Internet era deţinut de o terţă companie fără legătură cu operatorul site-ului, care avea la rândul său de recuperat creanţe de la operatorul site-ului, aşa că am realizat tranzacţia de achiziţie a domeniului. În aceste condiţii, evident că FiT Distribution prin PCfun.ro sau eu personal nu ne putem asuma în niciun fel obligaţii faţă de activitatea trecută a companiei care a administrat site-ul, ci numai faţă de utilizatorii care vor cumpăra în viitor de la FiT Distribution, de pe unul dintre cele trei site-uri e-commerce ale companiei: www.pcfun.ro, www.electrofun.ro sau de azi www.24pc.ro".

Despre domeniul e-commerce preluat, Marius Ghenea a declarat că "www.24pc.ro a fost, la nivelul anului 2008, unul dintre primele 20 de site-uri e-commerce specializate în IT din România, acesta fiind motivul principal pentru care ne-a interesat preluarea lui în FiT Distribution. Cred că, într-o asemenea perioadă de criză, consolidări ca aceasta sunt utile deoarece, punând împreună mai multe site-uri sub o singură umbrelă, cu un investitor serios şi o echipă bună, se pot optimiza costurile (practic se pot deservi utilizatorii mai multor site-uri de către o echipă integrată, realizând astfel sinergiile pe partea de costuri) şi, astfel, putem să ne poziţionam pentru a trece cât mai bine această perioadă de criză la nivelul general. În plus, în unele cazuri este vorba chiar de tineri antreprenori valoroşi, care au muncit şi au depus un efort extraordinar pentru a construi un brand online valoros şi care îşi văd toate aceste eforturi distruse de un blocaj financiar. Achiziţia de către un site mai puternic este pentru ei o posibilitate de a păstra cel puţin valoarea creată în brand-ul lor online şi eventual de a putea materializa, în viitor, un upside în cazul în care site-ul va funcţiona eficient în noua structură".

În ceea ce priveşte alte achiziţii de site-uri online, Marius Ghenea a precizat că se află în discuţii relativ avansate şi cu alte site-uri, însă deocamdată toate aceste negocieri sunt în stadiu de confidenţialitate.

PCfun.ro, este un magazin online pentru produse IT, electronice şi telefoane mobile, operat de FiT Distribution, lansat la mijlocul anului 2006.

PCfun.ro, acoperă în prezent produse din domeniul tehnologiei informaţiei şi electronice, având parteneri cu tradiţie în aceste industrii. Produsele comercializate în mod curent sunt de la cele comune la cele foarte specializate, de menţionat fiind următoarele branduri: Acer, Asrock, Asus, A-Data, Biostar, Canon, Compro, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, JVC, Lenovo, LG, JVC, Mediatech, Microsoft, Nec, NOKIA, Olympus, Panasonic, Samsung, Sapphire, Sony, Sony Ericsson, Toshiba etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb