PENTRU 400 MILIOANE EURO, Enel îşi vinde participaţiile din SE Hydropower şi SF Energy

V.B.
Companii #Energie / 7 noiembrie 2014

Enel, prin sucursala Enel Produzione şi Società Elettrica Altoatesina (SEL, companie controlată de Autonomous Province of Bolzano), au semnat contracte pentru vânzarea acţiunilor deţinute în SE Hydropower şi SF Energy, pentru un total de 400 milioane euro, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Enel aşteaptă 345 milioane euro pentru participaţia de 40% deţinută în Hydropower. Încheierea acestei tranzacţii depinde de acordul autorităţii antitrust din Italia şi de obţinerea de către SEL a unui angajament din partea băncilor de a finanţa cumpărarea acţiunilor menţionate.

Hydropower gestionează, în regim de concesiune, 11 hidrocentrale mari, cu o capacitate instalată totală de circa 600 MW, şi 7 hidrocentrale mici, cu o capacitate instalată totală de circa 18 MW. Toate centralele sunt localizate în Alto Adige. Anul trecut, SE Hydropower a generat 2.419 GWh.

SF Energy este o companie a cărei capital este împărţit în mod egal între Enel Produzione, SEL S.r.l. (deţinută în totalitate de SEL) şi Dolomiti Energia. Pentru participaţia Enel Produzione în SF Energy, se aşteaptă 55 milioane euro. Încheierea tranzacţiei este condiţionată de dreptul de preemţiune pro-quota al Dolomiti Energia şi de obţinerea de către SEL a unui angajament din partea băncilor de a finanţa cumpărarea acţiunilor menţionate.

SF Energy deţine o centrală hidroelectrică de mari dimensiuni "San Floriano", localizată la graniţa dintre Trentino şi Alto Adige, cu o capacitate instalată de 135 MW. SF Energy a generat 579 GWh în 2013.

"Tranzacţia face parte din planul de vânzare de active anunţat de Enel pieţei. Aceasta va permite grupului Enel să îşi reducă datoria financiară netă consolidată cu o sumă aproximativ egală cu sumele menţionate mai sus", se mai arată în comunicat.

Contractele au fost semnate în prezenţa lui Carlo Tamburi (director Enel Italia) şi Arno Kompatscher (preşedintele guvernului provincial al Bolzano).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb