PENTRU SUMA DE 136 MILIOANE DE EURO Ingka Group vrea să cumpere de la Vestas şapte parcuri eoliene din România

Ziarul BURSA #Companii / 16 septembrie 2019

Ingka Group (Ingka Holding B.V. şi entităţile controlate) a anunţat, vineri, că a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems A/S pentru achiziţionarea unei participaţii de 80% în şapte entităţi eoliene din sud-estul României care cumulat au 64 de turbine ce pot asigura echivalentul consumului a 150.000 gospodării din ţara noastră, relatează News.ro.

Grupul suedez Ingka este partener strategic al sistemului de franciză IKEA, iar grupul danez Vestas este cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa.

Tranzacţia se cifrează la 136 milioane euro (151 milioane de dolari), iar potrivit grupului suedez, aceasta trebuie aprobată de autorităţile de reglementare şi ar urma să se finalizeze în octombrie, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Achiziţia a fost făcută de ramura investiţională a Ingka Group, Ingka Investments, şi are ca obiect 64 de turbine cu o capacitate totală 171 MW, precizează grupul într-un comunicat, care mai notează: "Deşi tranzacţia a fost semnată, finalizarea este supusă aprobărilor legale, acest lucru fiind aşteptat să se întâmple la finalul lunii octombrie".

Performanţa combinată a parcurilor eoliene reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din ţara noastră şi depăşeşte consumul din lanţul de aprovizionare IKEA din România.

Krister Mattsson, managing director Ingka Investments, a declarat: "Suntem încântaţi să intrăm pe piaţa energiei regenerabile din România prin această achiziţie. Pachetul de 80% susţine ţinta noastră de a genera la fel de multă energie regenerabilă pe cât consumăm, iar investiţia ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru pentru anul 2020. Investiţia în energie regenerabilă face parte din managementul activelor noastre financiare şi susţine pe deplin obiectivele noastre de sustenabilitate. Rămânem dedicaţi obiectivului nostru de generare de energie regenerabilă, unde ne propunem să producem mai multă energie regenerabilă decât consumăm, astfel încât vom continua să investim în energie regenerabilă în cadrul operaţiunilor noastre".

În prezent, grupul Ingka deţine şi operează 900.000 de panouri solare şi 534 de turbine eoliene în 14 state - România este a 14-a ţară în care grupul Ingka investeşte în energia eoliană - iar cea mai recentă achiziţie a fost a unui parc eolian din Germania.

Morten Dyrholm, group senior vice president al Vestas for Marketing, Communications and Public Affairs, a afirmat: "Această tranzacţie face parte din strategia Vestas de a crea parteneriate cu clienţii pentru dezvoltarea de proiecte şi managementul activelor. Acest pas consolidează parteneriatul nostru cu IKEA pentru operaţiuni mai durabile".

Ingka Investments investeşte în energie regenerabilă din anul 2009. Grupul Ingka investeşte în terenuri forestiere în Ţările Baltice, Româ-nia şi SUA şi în companii care sunt active în reciclare şi tehnologii durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb