Peste 2.000 de instituţii publice au fost înscrise în Sistemul Electronic, în ultimele două luni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 aprilie 2009

Numărul instituţiilor publice înscrise în Sistemul Electronic Naţional (SEN) a crescut, în ultimele două luni, cu 291%, de la 802 la începutul lunii februarie la 3.140 la mijlocul lunii aprilie, a anunţat, miercuri, Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).

Din totalul de 3.140 de instituţii publice înscrise în prezent în SEN, judeţul Prahova ocupă primul loc, cu un număr de 130, fiind urmat de judeţul Mureş, cu 129, şi judeţul Dolj, cu 128. La polul opus, judeţul cu cel mai mic număr de instituţii înregistrate în SEN este Ilfov, cu 23, urmat de Argeş, cu 35, şi Arad, cu 36 de instituţii.

Potrivit sursei citate, creşterea numărului de instituţii înregistrate în sistem s-a datorat în primul rând demersurilor ASSI, operatorul SEN, care a trimis scrisori către toate instituţiile din ţară, prin care s-a solicitat desemnarea unor persoane ce vor deveni colaboratori ai agenţiei în implementarea acţiunilor de e-guvernare. Colaboratorii din teritoriu au rolul de a face demersuri pentru ca toate instituţiile de la nivel local să fie înscrise în SEN, contribuind astfel la îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la serviciile publice electronice.

"Pentru acest an ne-am propus ca toate instituţiile publice din România să fie înregistrate în SEN. Demersurile din ultima perioadă, precum şi gradul de implicare al partenerilor noştri de la nivel judeţean ne fac să fim optimişti că în scurt timp vom avea o administraţie eficientă şi transparentă. Prin SEN, cetăţenii vor avea acces la informaţiile privind contactele tuturor instituţiilor publice şi vor găsi toate formularele necesare în relaţionarea cu administraţia publică", a declarat preşedintele ASSI, Bogdan Mihăilescu.

Potrivit Hotărârii nr. 1085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri referitoare la implementarea SEN, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile publice au obligativitatea de a se înregistra în SEN şi de a furniza prin intermediul sistemului informatic formularele pe care le utilizează în relaţia cu cetăţenii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb