Piaţa serviciilor de videoconferinţă, potenţial de creştere de 30% pe an

Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 martie 2012

Piaţa românească a serviciilor de videoconferinţă se ridică la trei milioane de euro şi are un potenţial de creştere foarte ridicat în următorii ani, de peste 30% anual, a declarat, ieri, într-o conferinţă, directorul comercial al segmentului de clienţi business al Romtelecom, George Makowski.

"România este o piaţă sensibilă la preţ şi, în contextul economic actual, fiecare companie, pentru a rămâne competitivă pe piaţă, trebuie să reducă nivelul costurilor operaţionale. O modalitate de reducere a costurilor constă în utilizarea sistemelor de videoconferinţă", a spus Makowski, citat de Mediafax.

El a adăugat că la nivel naţional cheltuielile companiilor cu deplasările însumează anual 73,3 milioane de euro.

"Cifrele au luat în calcul cele 19 zboruri care au loc săptămânal între principalele cinci oraşe ale Româ-niei, la care se adaugă costul unei călătorii dus-întors, circa 150 de euro, plus salariile celor care se deplasează. În total, într-un an calendaristic, aceste cheltuieli însumează 73,3 milioane de euro", a spus Makowski.

În acest context, divizia de clienţi business a Romtelecom a lansat un serviciu care permite companiilor să organizeze întâlniri video între zone diferite ale ţării, fără a fi nevoite să suporte costuri legate de transport, călătorii sau achiziţii de echipamente. Denumit Reţeaua de Colaborare Video (Video Collaboration Network - VCN), serviciul va fi disponibil gratuit până la sfârşitul lunii august, ca proiect pilot. Ulterior, în funcţie de necesităţile clientului, cos-turile unei soluţii de videoconferinţă pornesc de la 50 euro/lună, în varianta închirierii echipamentelor de la Romtelecom.

VCN constă într-o reţea de săli, special configurate şi echipate, amplasate în Bucureşti (Ramada Nord), Cluj (City Plaza Hotel), Timişoara (Hotel Timişoara) şi Sibiu (Ramada).

În aceste locaţii, companiile cu filiale în aceste oraşe pot organiza întâlniri folosindu-se gratuit de serviciul de videoconferinţă pus la dispoziţie de companie.

Reţeaua VCN a fost construită în colaborare cu Polycom, lider global în ceea ce priveşte soluţiile bazate pe standarde unificate de comunicaţii pentru tele-prezenţă, video şi voce prin platforma Polycom RealPresence. Romtelecom a alocat acestui proiect un milion de euro, împreună cu Polycom, şi este singura companie din România care deţine o certificare Polycom Gold Partner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb