• Banii încasaţi vor fi folosiţi pentru plata unor credite bancare existente
Acţionarii Prefab Bucureşti (PREH) sunt convocaţi la data de 15 iulie în vederea aprobării vâzării unor imobile, banii încasaţi urmând să fie folosiţi pentru plata unor credite bancare existente, în vederea diminuării gradului de îndatorare al societăţii, se arată într-un raport al producătorului de materiale de construcţii publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Este vorba despre două imobile din Călăraşi, unul compus dintr-un teren de 298 metri pătraţi şi construcţii, respectiv un bloc de locuinţe P+4, cu 20 de apartamente. Celălalt este compus dintr-un teren de 7.820 mp, pe care se află construcţii în suprafaţă totală de 1.921 mp şi echipamente (construcţii industriale, edilitare, anexă ferme). De asemenea, conducerea companiei propune vânzarea a şapte terenuri intravilane situate în comuna Modelul din judeţul Călăraşi, în suprafaţă totală de 30.177 mp. În plus, societatea mai vrea să înstrăineze imobile din staţiunea Jupiter, compuse din teren de 6.500 mp şi construcţii în suprafaţă de 751 mp.
Totodată, acţionarii vor avea spre aprobare ca, în vederea vânzării, activele să fie reevaluate conform prevederilor legale în vigoare de către o persoană fautorizată.
"Preţul final va fi aprobat pentru fiecare imobil în parte de Consiliul de Administraţie prin decizie luată cu majoritate de voturi", se arată în raportul Prefab de ieri, adăugându-se că toate activele pentru care se doreşte vânzarea nu contribuie la realizarea obiectului principal de activitate al companiei.
Totodată, se menţionează că valoarea totală a acestor active este de sub 20% din valoarea imobilizărilor nete minus creanţele, pe durata unui exerciţiu financiar.
Pentru primul trimestru al acestui an, Prefab a raportat datorii totale de 46,73 milioane de lei, cu 1,5% peste cele de la începutul lui 2021, cele pe termen lung fiind de 10,17 milioane lei, iar cele pe termen scurt de 36,56 milioane lei. Activele totale au fost de 264,35 milioane lei, în creştere cu 1,4%, cele imobilizate fiind de 212,87 milioane lei. Astfel, gradul de îndatorare general era de circa 18%. Conform raportului trimestrial al companiei, la finele primului trimestru, Prefab avea numai credite în lei, cele interne pe termen scurt şi dobânzile aferente fiind de 24,15 milioane lei, iar cele pe termen lung de 9,7 milioane lei.
În perioada ianuarie - martie 2021, Prefab a obţinut un profit net de 3,22 milioan lei, de aproape cinci ori mai mare decât cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 23,45 milioane lei, în creştere cu 20%, pentru acelaşi interval de raportare.
Romerica International, companie controlată de Marian Miluţ, deţine 83,01% din Prefab, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 12,97% din producătorul de materiale de construcţii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2021, 00:14)
Milut este un hot care si furs propria firma. Nu este in stare sa faca profit nici la 300 lei pe mc. Acum 3 ani era 130 lei pe mc. Si tot nu se piate
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2021, 06:45)
Da,caracterul omului lasă mult de dorit dar firma e pe val! Ar trebui să arate că e om ,mai ales că sunt acționari care au participat la majorarea capitalului social acum peste 10 ani si poate că banii ăia i-au salvat firma în criza ce a urmat! Oare va fi domn sau nu ?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2021, 16:27)
Daca Milut e domn atunci Prefab Modelu tocmai a castigat Champions League si nu stim noi!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.06.2021, 17:54)
Și cand te gândești că a candidat la președinția României si se dă intelectual rasat !
Nu are caracter! Era nervos la un moment dat că acțiunile căzuseră si băncile erau rezervate în ai acorda împrumuturi! Amenința că va delistat compania dar prea zgârcit s-o facă!
Sper să se fi " maturizat "!