"Sancţiunile nu îl vor descuraja pe Putin"

PREMIERUL BULGAR: "Sancţiunile nu îl vor descuraja pe Putin"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Kiril Petkov (Sursa foto: Twitter)

Kiril Petkov (Sursa foto: Twitter)

Sofia-EFE(prin Agerpres)-25 februarie 2022: Premierul bulgar Kiril Petkov a estimat astăzi că Ucraina nu va putea rezista mult timp în faţa ofensivei militare lansate de Rusia şi, cu toate că el este de acord cu sancţiunile europene împotriva Rusiei, nu crede că acestea îl vor descuraja pe preşedintele Vladimir Putin.

''Din păcate, este doar o chestiune de zile'' până la înfrângerea Ucrainei în faţa agresiunii ruse, a estimat Petkov în faţa presei bulgare la Bruxelles.

''Nimeni nu-şi imagina o agresiune atât de masivă, atât de rapidă şi cu atâtea victime'', a mărturisit noul premierul bulgar, descris drept un politician pro-european.

În opinia sa, sancţiunile nu-l vor determina pe preşedintele rus să dea înapoi, dar a admis că în acest moment UE ''nu are altă opţiune'' în afara sancţiunilor.

El a confirmat că statele membre au exclus posibilitatea impunerii unui embargou asupra petrolului şi gazului rusesc, dat fiind gradul ridicat de dependenţă ale unora dintre ele faţă de Rusia pentru aceste importuri, cum este şi cazul Bulgariei.

La ordinul preşedintelui Putin, care a acuzat abuzuri asupra rusofonilor din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către statele occidentale a cererilor Rusiei privind garanţiile de securitate, armata rusă a lansat o operaţiune militară în zorii zilei de joi, la început cu lovituri cu aviaţia şi rachete vizând obţinerea superiorităţii aeriene şi paralizarea centrelor de comandă ale armatei ucrainene, urmate de incursiuni terestre din mai multe direcţii, ţinta principală fiind acum capitala Kiev, unde au avut loc deja lupte şi este aşteptat un asalt.

Totuşi, aşa cum remarcă şi un responsabil militar american citat de Reuters, armata rusă se loveşte de o rezistenţă mai puternică decât se aştepta şi ofensiva ei a pierdut din impulsul iniţial, iar în pofida atacurilor aeriene sistemul de comandă şi control al armatei ucrainene a rămas intact.

Potrivit Ministerului Apărării ucrainean, armata rusă a suferit pierderi grele în primele două zile de ofensivă, pierzând circa 2.800 de soldaţi, circa 80 de tancuri şi aproximativ 500 de blindate, plus 10 avioane şi 7 elicoptere, date neverificate de alte surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusia pare sa fi uitat de ce au patit trupele germane cu trupele de partizani care erau in Ucraina in timpul celui al 2 lea razboi mondial.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb