PREŞEDINTELE LAFARGEHOLCIM: "Compania se va retrage din câteva ţări"

Ionuţ Stănescu
Companii #Construcţii / 18 septembrie 2016

"Compania se va retrage din câteva ţări"

Compania LafargeHolcim ia în considerare retragerea de pe câteva pieţe, ca parte a eforturilor de a face din megafuziunea de anul trecut un succes, a afirmat preşedintele Beat Hess pentru săptămânalul Sonntagszeitung, informează agenţia Reuters.

"Cu siguranţă vom fi prezenţi în mai puţine ţări. Vânzarea operaţiunilor în anumite state reprezintă o opţiune", a afirmat Hess.

Acesta a mai spus pentru săptămânalul german că LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, generează 80% din profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) în 25 de ţări.

Beat Hess a precizat: "Există un potenţial semnificativ de îmbunătăţire a rezultatelor financiare în alte 25 de ţări. Ori reuşim să ne întărim operaţiunile prin investiţiile planificate, ori va trebui să vedem dacă alţi proprietari ar putea face asta mai bine".

Pe lângă cele 250 de locuri de muncă desfiinţate ca parte a reorganizării pe plan global, LafargeHolcim va face şi alte concedieri la nivel local şi va închide mai multe fabrici. Pe pieţele mari, unde sunt prezente Lafarge şi Holcim, încă trebuie să ne ajustăm structurile, a mai spus preşedintele companiei.

LafargeHolcim a anunţat, în luna august, extinderea vânzărilor de active până în 2017, după îmbunătăţirea rezultatelor financiare în trimestrul al doilea din 2016.

Profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6% în perioada aprilie - iunie 2016, la 1,71 miliarde de franci elveţieni (1,76 miliarde de dolari), peste nivelul de 1,65 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti, scrie Agerpres. În primul semestru din acest an, LafargeHolcim a înregistrat sinergii de 273 milioane de franci elveţieni, pentru acest an fiind estimate economii de 450 milioane de franci elveţieni.

Compania şi-a depăşit deja obiectivul de a vinde anul acesta active de 3,5 miliarde de franci elveţieni şi a anunţat extinderea programului la cinci miliarde de franci elveţieni, până în 2017.

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb