Preşedintele turc Erdogan susţine că acţiunile Egiptului în Libia sunt ilegale

G.U.
Internaţional / 17 iulie 2020

Preşedintele turc Erdogan susţine că acţiunile Egiptului în Libia sunt ilegale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat astăzi că acţiunile Egiptului în Libia şi sprijinul său pentru forţele mareşalului Khalifa Haftar sunt ilegale, relatează Reuters, conform Agerpres.

Erdogan a răspuns unei întrebări privind posibila intervenţie a Egiptului în conflictul din Libia, unde Ankara a ajutat administraţia de la Tripoli recunoscută internaţional să forţeze aşa-numita Armată naţională libiană a lui Haftar să renunţe la ofensiva pentru cucerirea capitalei.

Preşedintele Abdel-Fattah al-Sisi a declarat joi că Egiptul nu va rămâne nepăsător în faţa oricărei ameninţări directe la securitatea ţării sale sau a Libiei, după ce parlamentarii aliaţi cu mareşalul Khalifa Haftar i-au cerut liderului de la Cairo să intervină militar în conflictul militar din Libia.

Haftar este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia, în timp ce guvernul naţional de uniune este sprijinit de Turcia şi Qatar.

Combatanţi aliaţi cu guvernul de uniune au recâştigat recent controlul asupra câtorva zone de lângă Tripoli, dejucând campania lui Haftar de a cuceri oraşul.

Libia este încă pradă haosului declanşat după prăbuşirea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011. Din aprilie 2019 şi până în prezent conflictul s-a soldat cu sute de morţi, dintre care numeroşi civili, şi a forţat peste 200.000 de oameni la exod.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asa zisa primavara araba este de fapt era glaciara.Nu va exista niciun progres pana nu se vor separa puterile in statele arabe.Religia nu are ce cauta ca putere in stat.In nicio tara,inclusiv la noi.

    Turcia a luat-o pe urma Irakului si Husein s-a reincarnat. Oare o sa-l mai vedem odata scos de barba plin de paduchi din vizuina ?

    In schimb interventiile lui sint legale!

    1. Eu zic, (Erdogan) Husein va fii socos de barba din vizuina, plin de paduchi si … Si spanzurat, de americani. sau de data aceasta de rusi. Ca asa se prefigureaza. Erdogan. Un terrorist international ce va sfarsii in streang ca Husein. Asa sa-l ajute Dumnezeu pentru Sfanta Sofia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb