Primăria Capitalei face concesii cabliştilor, încălcând Planul Urbanistic General

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 februarie 2009

Primăria Capitalei va excepta de la îngroparea în subteran reţelele de comunicaţii electronice care au autorizaţie de construcţie, anulând astfel una dintre prevederile Planului Urbanistic General (PUG), recent adoptată, potrivit căreia toate reţelele trebuie montate în pământ.

Conform unui proiect de hotărâre care va fi supus la vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), sunt exceptate şi reţelele care, din cauza condiţiilor tehnice, nu pot fi amplasate în subteran.

După adoptarea hotărârii de consiliu care prevedea îngroparea în subteran a reţelelor de comunicaţii electronice, Romtelecom a cerut Primăriei Capitalei, într-o plângere, să fie exceptată de la această regulă, prevăzută în proiectul NetCity, pe motiv că reţeaua companiei este formată, în mare parte, din cabluri de cupru, care pot avea probleme de funcţionare sub pământ.

Pe de altă parte, tot în noul proiect de hotărâre, se dă posibilitatea firmelor de cablu să folosească propria reţea de cablu subteran, şi nu cea NetCity, construită la iniţiativa municipalităţii. Mai mult, termenul în care poate avea loc îngroparea a fost prelungit de la 60 la 120 zile de la terminarea lucrărilor aferente proiectului NetCity în zona respectivă.

Proiectul prevede şi obligativitatea ca Electrica, Luxten şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti să prezinte situaţia contractelor de închiriere a stâlpilor proprii, precum şi datele de identificare a cablurilor. Astfel, se doreşte ca reţelele montate ilegal să fie primele desfiinţate.

CGMB a aprobat, anul trecut, două hotărâri prin care obligă cabliştii să-şi monteze cablurile în subteran. Firmele de cablu care nu se vor conforma riscă amenzi de până la 5.000 lei şi desfiinţarea reţelei.

Proiectul "Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti - Netcity" prevede, printre altele, coborârea în subteran a cablurilor aeriene aparţinând operatorilor de telecomunicaţii. Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu a atacat în contencios administrativ hotărârea CGMB care reglementa acest proiect.

Contractul de concesiune, încheiat de municipalitate cu UTI System în august 2007, se întinde pe o durată de 49 de ani. În acest timp, compania va investi peste 200 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de fibră optică, aceasta urmând să fie închiriată ulterior firmelor interesate să ofere servicii consumatorilor prin intermediul reţelei subterane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb