Primele telefoane mobile cu încărcătoare universale vor ajunge pe piaţa UE începând cu 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 iunie 2009

Principalii producători de telefoane mobile au prezentat Comisiei Europene un memorandum prin care se angajează să scoată pe piaţă, din 2010, prima generaţie de încărcătoare universale, compatibilitatea fiind asigurată pe baza unui conector micro USB, se arată întru-un comunicat al CE.

"Mă bucur foarte mult că industria de profil a ajuns la un acord care va simplifica în mod semnificativ viaţa consumatorilor. Aceştia îşi vor putea încărca telefoanele mobile oriunde, utilizând noul încărcător comun. În plus, acordul va reduce în mod semnificativ deşeurile electronice, deoarece consumatorii nu vor mai fi nevoiţi să arunce încărcătoarele atunci când cumpără telefoane noi. De asemenea, sunt extrem de încântat că s-a ajuns la această soluţie pe baza autoreglementării. Prin urmare, Comisia nu consideră că ar fi necesară o iniţiativă legislativă", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Gunther Verheugen, care este şi responsabil cu politica privind întreprinderile şi industria.

Conform comunicatului Comisiei Europene, în ţările UE există un exces de încărcătoare destinate telefoanelor mobile, iar multe dintre ele pot fi utilizate numai pentru încărcarea unui anumit model de telefon mobil. Încărcătoarele vechi generează mai multe mii de tone de deşeuri pe an, iar Comisia Europeană a invitat industria de profil să formuleze un angajament voluntar în vederea soluţionării acestei probleme, evitându-se recurgerea la instrumente legislative.

"În cadrul unor negocieri intense şi constructive cu Comisia Europeană, producătorii de telefoane mobile au convenit să rezolve această problemă. Într-un memorandum de înţelegere prezentat Comisiei, industria de profil se angajează să asigure compatibilitatea noilor telefoane mobile adaptate pentru transferuri de date ("data-enabled") pe baza conectorului micro USB utilizat ca interfaţă pentru încărcare. Se preconizează că acest dispozitiv va oferi o bună capacitate de încărcare. Pe viitor, viaţa utilizatorilor de telefoane mobile va fi mai uşoară, numărul de încărcătoare va fi redus şi va exista un impact pozitiv asupra mediului", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Memorandumul de înţelegere va fi însoţit de un nou standard UE care va garanta utilizarea în condiţii de siguranţă a telefoanelor mobile, precum şi evitarea problemelor de interferenţe radio.

"Comisia Europeană continuă să colaboreze îndeaproape cu producătorii, pentru a se asigura că memorandumul va putea fi transpus în practică în mod rapid. Se preconizează că prima generaţie de telefoane mobile noi cu încărcătoare universale va ajunge pe piaţa UE începând cu anul 2010. Memorandumul a fost semnat de următoarele companii: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson şi Texas Instruments", se mai precizează în comunicatul Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb