PRIN PROGRAMUL INNOVATE, Ideile absolvenţilor sunt susţinute financiar

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 iulie 2008

Ideile absolvenţilor sunt susţinute financiar

Tinerii absolvenţi de studii universitare şi post-universitare din domeniul IT vor avea parte de consultanţă pentru dezvoltarea unei afaceri şi acces la tehnologie prin programul "Innovate" al companiei Oracle. Acest program se va desfăşura în colaborare cu universităţi de renume, companii şi alţi parteneri din întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est şi urmăreşte stimularea parteneriatelor universitar-indus-triale, investiţiilor în cercetare şi dezvolatre, în special pentru IMM-uri. În cadrul programului, planurile de afaceri ale studenţilor vor fi evaluate de comitetul "Innovate Greenhouse" pentru a defini valabilitatea comercială a acestora.

Necesitatea unui sistem de învăţământ care să se bazeze pe cunoaştere, educaţie şi cercetare este ideea pe care a înaintat-o şi preşedintele ţării, care consideră: "Implementarea ideile tinerilor absolvenţi nu este doar obiectiv naţional, ci se înscrie într-o direcţie europeană definită de strategia Lisabona. Dincolo de diverşi factori care converg în formarea unui mediu de afaceri performat, o economie competitivă trebuie să aibe la bază un cadru care se bazeză pe cunoaştere, educaţie şi cercetare. Învăţământul românesc şi cercetarea sunt departe de a îndeplini exigenţele minimale a unui sis-tem educaţional competitiv la scară europenă. Modernizarea procesului de cunoaştere nu este doar o necesitate, ci şi o responsabilitate comună".

Avantajele unui sistem de învăţământ modern ar avea mai multe consecinţe pozitive, consideră şeful statului. Printre acestea se numără consolidarea pieţei muncii, pentru statul român, şi avantaje financiare evidente comparative cu mediul şi standardele salariale occidentale, pentru companii.

Sorin Mîndrulescu, director general Oracle România, ne-a declarat că propunerile de afaceri acceptate în acest program sunt cele referitoare la start-up-uri şi IMM-uri. Domnia sa a adăugat că reevaluarea programului va avea loc după 2-3 ani.

Potrivit unui raport realizat de Programul urmăreşte stimularea parteneriatelor universitar-industriale, investiţiilor în cercetare şi dezvolatare, în special pentru IMM-uri, ţara noastră are cele mai slabe performanţe în stimularea tinerilor. Raportul oferă câteva recomandări specifice pentru îmbunătăţirea situaţiei, cum ar fi alocarea de fonduri pentru dezvoltarea competenţelor, cercetare şi infrastructura IT, precum şi relaxarea birocraţiei, fiscalităţii şi legislaţiei muncii.

Alfonso Di Ianni, Senior Vice President, Oracle pentru Europa de Est şi Zona CIS a declarat referitor la raport : "Avantajul costurilor reduse ale forţei de muncă, iniţial un catalizator pe termen scurt al creşterii economice din regiune, începe să se erodeze şi trebuie să fie înlocuit cu o strategie durabilă, pe termen lung, pentru asigurarea succesului. O abordare planificată şi controlată privind promovarea inovaţiei sunt elementele care diferenţiază economiile de succes, iar o colaborare strânsă între guverne, ins-tituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri pot crea un mediu dinamic care să le permită talentelor autohtone nevalorificate să prospere".

Programul "Innovate" va fi lansat şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est după începerea noului an universitar, în septembrie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb