Proiect românesc, ales de CE printre primele 5 proiecte LIFE-Natura implementate în Europa

Elena Deacu
Fonduri Europene / 15 mai 2015

Proiectul "Cele mai bune practici şi acţiuni demonstrative pentru conservarea populaţiei de Ursus arctos din zona central-estică a Carpaţilor Orientali" implementat în perioada 2008-2013 de Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea în parteneriat cu APM Covasna, APM Harghita, Asociaţia Pentru Conservarea Diversităţii Biologice - Vrancea şi Asociaţia pentru Conservarea Valorilor Naturii - Harghita a fost selectat de Comisia Europeană printre primele 5 proiecte LIFE-Natura implementate în Europa în perioada 2007-2014.

Peste 500 de proiecte finanţate prin programul LIFE-Natura au fost evaluate de echipa externă de asistenţă tehnică a unităţii LIFE din cadrul Directoratului de Mediu al Comisiei Europene fiind finalizată o primă listă compusă din 17 "Cele mai bune" proiecte.

Pe această listă este prezent şi proiectul Conservarea acvilei ţipătoare mici în România ce a avut ca beneficiar Agenţia Regională de Protecţia Mediului Sibiu şi Societatea Ornitologică Română. Parteneri au fost Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus" şi APM Harghita iar obiectivul principal a fost crearea condiţiilor optime pentru asigurarea stării favorabile de conservare pentru un procent semnificativ (22%) din populaţia de acvilă ţipătoare mică, la nivelul Uniunii Europene.

Aceste două proiecte au candidat pentru titlul de Cel mai bun dintre cele mai bune. Ceremonia de premiere va avea loc joi, 4 iunie, în Bruxelles, Belgia. În cadrul acestei ceremonii reprezentanţii proiectelor caştigătoare, printre care şi cele două din România, vor fi invitaţi să susţină o scurtă prezentare şi li se va dărui o plachetă. De asemenea proiectele vor fi popularizate printr-o broşură dar şi pe pagina dedicată celor mai bune proiecte a site-ului LIFE unde doritorii pot vota proiectul preferat.

Proiectului Cele mai bune practici si acţiuni demonstrative pentru conservarea populaţiei de Ursus arctos din zona central-estică a Carpaţilor Orientali a avut ca beneficiar Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea. Parteneri au fost APM Covasna, APM Harghita şi Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii.

Bugetul total a fost de 515.066 euro, contribuţia UE fiind de 386.300 euro.

Scopul acestui proiect a fost conservarea celui mai reprezentativ eşantion al populatiei de Ursus arctos din România, prin implementarea celor mai bune practici şi actiuni demonstrative în zona central-estică a Carpaţilor Orientali.

Printre obiective s-au numărat menţinerea actualului statut de conservare al metapopulatiei carpatice de urs brun, prin aplicarea în arealul proiectului a celor mai bune practici şi activităţi demonstrative, promovarea acestora la nivel naţional şi European, prevenirea declinului populaţiei de urs brun, prevenirea şi reducerea conflictelor dintre urs şi localnici precum şi menţinerea actualului statut de conservare a speciei vizate, în cele 15 situri Natura 2000 suprapuse arealului proiectului.

Proiectul Conservarea acvilei ţipătoare mici în România a avut ca beneficiar Agenţia Regională de Protecţia Mediului Sibiu şi Societatea Ornitologică Română. Parteneri au fost Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus" şi APM Harghita.

Proiectul a avut ca principal obiectiv crearea condiţiilor optime pentru asigurarea stării favorabile de conservare pentru un procent semnificativ (22%) din populaţia de acvilă ţipătoare mică, la nivelul Uniunii Europene.

Valoare totală a proiectului a fost de 1.884.138 euro. Finanţarea LIFE s-a ridicat la suma de 1.413.104 euro iar co-finanţarea statului român a fost de 434.034 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb