Putin a inaugurat "podul energetic" ce leagă Rusia de Crimeea

Andrei Stan
Internaţional #Energie / 3 decembrie 2015

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat miercuri seara o vizită surpriză în Crimeea pentru a inaugura un "pod energetic" cu Rusia, peninsula anexată de Moscova fiind scufundată în întuneric de la sfârşitul lunii noiembrie după sabotarea în Ucraina a liniilor de înaltă tensiune care o alimentau, transmite agenţia AFP.

Vladimir Putin "s-a dus la Simferopol unde a lansat o primă etapă a podului energetic care urmează să furnizeze electricitate Crimeii din Rusia", a declarat pentru AFP vicepremierul prorus al Crimeii, Ruslan Balbek.

"Prima linie electrică urma să fie operaţională din 20 decembrie, dar munca a fost accelerată. Este o zi istorică pentru Crimeea, care îşi câştigă independenţa energetică faţă de Ucraina", a continuat Balbek.

De asemenea, noi linii electrice care leagă Rusia şi Crimeea, anexată în martie 2014 de Moscova, vor fi puse în funcţiune în 15 decembrie.

"Trebuie să-i prevenim pe locuitorii Crimeii că s-ar putea să mai existe câteva probleme acolo", a avertizat totuşi Putin, citat de agenţiile de presă ruseşti.

"Sper că etapa a doua va fi lansată în curând", a adăugat şeful statului rus, aflat la sediul din Simferopol al furnizorului de electricitate pentru Crimeea, Krimenergo.

"Ţin să mulţumesc inginerilor electricieni şi muncitorilor pentru ceea ce au făcut. Munca este departe de a fi terminată, dar sunt convins că totul va fi făcut la timp", a mai declarat Putin, în intervenţii televizate.

Persoane neidentificate au aruncat în aer stâlpi ai liniilor de înaltă tensiune pe teritoriul ucrainean în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, lăsând în întuneric peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014, care rămâne dependentă de Kiev în ceea ce priveşte aprovizionarea ei cu electricitate şi apă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb