RAPORT EY: 88% din companii spun că securitatea informatică este insuficientă pentru nevoile lor

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 noiembrie 2015

88% din companii spun că securitatea informatică este insuficientă pentru nevoile lor

Securitatea informatică nu satisface pe deplin nevoile organizaţiei lor, existând un risc al atacurilor externe, consideră 88% din companiile analizate, potrivit raportului anual Ernst&Young privind securitatea informaţiilor.

Studiul mai arată că 69% din organizaţiile globale spun că ar trebui să investească mai mult în securitatea cibernetică pentru a-şi proteja datele, iar peste o treime nu au incredere în propria capacitate de a detecta atacuri cibernetice sofisticate.

Liviu Arsene, Senior eThreat Analyst al Bitdefender, ne-a explicat: "Întotdeauna investiiţile mari în domeniul securităţii vor reduce atât suprafaţa de atac, cât şi sansele de succes ale potenţialelor breşe. Cu toate acestea, aceste investiţii în măsuri de securitate atrag după sine şi investiţii din partea atacatorilor pentru a găsi soluţii cât mai "inovatoare" pentru a-şi atinge ţinta. Orice firmă de securitate trebuie mai întâi să realizeze un audit intern de securitate pentru a evalua care sunt datele ce trebuie protejate, cât i-ar costa o potenţială breşă de securitate, pentru ca apoi să-şi poată construi un plan de investiţii în securitatea IT, care să fie cât mai echilibrat din perspectiva costuri-investiţii".

Domnul Arsene ne-a precizat că atacurile cibernetice avansate care se desfăşoară asupra companiilor sunt, de regulă, detectate după perioade considerabile de timp datorită faptului că atacatorii îşi îmbunătăţesc constant metodele prin care evită sistemele de securitate.

"O scădere procentuală a atacurilor cibernetice poate însemna şi că acele atacuri nu au fost detectate, dar asta nu înseamnă că nu există", ne-a mai spus domnia sa, subliniind: "La nivel general, cel puţin 350.000 de mostre unice de malware au fost trimise zilnic pe piaţă în anul precedent, în creştere cu 24% faţă de anul 2013. Circa 60% dintre ameninţări ţintesc companii mici şi mijlocii, pe fondul unei alocări reduse sau inexistente a bugetelor pentru securitate informatică".

Raportul EY a arătat că ponderea unui atac cibernetic infiltrat într-o organizaţie mondială a avut o îmbunătăţire semnificativă, de la 56% în anul 2014, la 36% calculat pentru acest an.

În anul 2015, 44% din companii cred că înşelăciunea electronică reprezintă cea mai mare ameninţare, în creştere, faţă de 39%, cât a fost înregistrat anul trecut, iar 43% consideră că virusul informatic reprezintă ameninţarea cea mai mare, cu 9 puncte procentuale mai mare faţă de 2014, potrivit aceleiaşi surse.

Specialiştii EY au mai precizat: "Cele mai importante două vulnerabilităţi ale securităţii informatice le reprezintă inconştientizarea pericolului de către angajaţi şi învechirea arhitecturii sau controlului sistemului de securitate informaţională. În anul 2014 aceleaşi două subiecte reprezentau pericolele care semnificau cea mai mare prioritate, dar ponderea celor două a scăzut în acest an. Pentru anul acesta doar 44% din companii s-au simţit vulnerabile în legătură cu inconştientizarea pericolului de către angajaţi, în scădere cu 13 puncte procentuale faţă de 2014, iar învechirea arhitecturii sau controlului sitemului de securitate informaţională a coborât la 34%, cu 18 puncte procentuale în scădere comparativ cu anul trecut".

Pentru anul viitor, 84% dintre companii nu vor avea cheltuieli mai mari pentru securitatea informaţională a IP-ului, comparativ cu anul curent, iar 70% nu vor cheltui mai mult pentru securitatea operaţională (antivirus, criptare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb