Rectificare bugetară negativă

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 octombrie 2013

A doua rectificare bugetară din acest an va fi negativă deoarece încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel că resursele tuturor ministerelor vor fi mai puţine până la sfârşitul anului, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Avem o rectificare bugetară negativă pentru că încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dumneavoastră (n.r. dintre ministere) resurse mai puţine până la sfârşitul anului", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El a arătat că, pentru anul viitor, proiectul de buget va fi construit pe baza unor estimări "mai realiste" ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Antonescu spune că se va întâlni cu miniştrii liberali să discute despre rectificarea bugetară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Focşani, că se va întâlni cu miniştrii liberali pentru a discuta despre rectificarea negativă a bugetului din această toamnă.

Antonescu a spus: "Mă voi întâlni cu miniştrii liberali şi vom vedea ce decizii se vor lua. Cert este că s-au încasat mai puţini bani la buget decât s-a prognozat. Vom vedea unde anume, la ce instituţii, se va face această rectificare negativă. La niciun minister nu este de dorit o rectificare negativă, dar vom vedea".

Gerea: "Nu este un dezastru"

Rectificarea bugetară negativă preconizată de Guvern nu trebuie privită ca un dezastru, situaţia fiind cauzată, în primul rând, de faptul că la construcţia bugetului s-a mers pe un scenariu prea optimist în privinţa încasărilor, a afirmat duminică, la Piteşti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Domnia sa a mai spus: "Avem toate condiţiile ca, la anul, economia României să se dezvolte şi să intre pe un trend care să ducă şi la ceva mai consistent în buzunarul cetăţeanului".

El a apreciat că evoluţiile din economie sunt pozitive, chiar dacă pe piaţa financiară există un deficit de lichiditate.

"Avem în acest moment, după zece luni, o evoluţie a economiei la nivel macro pozitivă. A crescut productivitatea muncii, a crescut producţia industrială, au crescut exporturile, s-a îmbunătăţit fantastic balanţa comercială, contul curent este pe plus, după ani de zile (...). Dar în acest moment, paradoxal, ne confruntăm şi cu o criză de lichiditate, pe care o simte fiecare întreprinzător particular, fiecare societate comercială", a spus ministrul Economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb