Relansarea Bibliotecii Naţionale de Programe va ajuta firmele IT să-şi majoreze exporturile

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 ianuarie 2011

Relansarea Bibliotecii Naţionale de Programe (BNP) va ajuta companiile IT locale la creşterea exporturilor şi promovarea aplicaţiilor software şi proiectelor IT realizate, a declarat, ieri, directorul general al HP România, Radu Enache. "În România se creează foarte multă proprietate intelectuală, atât de către societăţile specializate, cât şi de instituţiile publice. Cred că Biblioteca Naţională de Programe poate stimula exportul de aplicaţii software şi proiecte IT", a spus Enache, citat de Mediafax.

Directorul general al Siveco România, Irina Socol, a afirmat că susţine acest proiect şi crede că societatea pe care o reprezintă va fi una din beneficiarele relansării BNP. "Siveco România este prezentă cu proiecte IT în 12-14 state, pe care le-a câştigat foarte greu, în urma unor licitaţii la care participă ofertanţi puternic susţinuţi guvernamental. Prin BNP, putem să ne promovăm aplicaţiile şi proiectele IT puse în practică", a spus Socol.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat că, prin relansarea BNP, se urmăreşte punerea la dispoziţia autorităţilor publice a aplicaţiilor software necesare informatizării activităţii administraţiei. "Vom promova în Guvern un proiect de act normativ pentru susţinerea Bibliotecii Naţionale de Programe", a spus Vreme.

BNP este administrată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI). Directorul general al ICI, Doina Banciu, a afirmat că BNP are ca obiective colectarea şi administrarea informaţiilor despre aplicaţiile software potenţial utilizabile în instituţiile administraţiei publice şi în mediul de afaceri de România.

"De asemenea, Biblioteca Naţională de Programe urmăreşte creşterea gradului de informare şi documentare asupra produselor informatice şi promovarea aplicaţiilor software, cu predilecţie a celor româneşti. Relansarea bibliotecii va stimula competiţia pe piaţa IT în vederea selectării celor mai avantajoase platforme hardware-software, ca raport eficienţă/cost", a spus Banciu. Potrivit reprezentantului ICI, BNP va furniza servicii de înregistrare a produselor software, de informare periodică asupra produselor noi înregis-trate în baza de date şi de asistenţă tehnică pentru căutare în bibliotecă.

În prezent, în BNP sunt înregistrate 33 de aplicaţii software, din care 20 aparţin ICI, iar restul Siveco România - 9 şi IPA - 4.

Până la finele lunii martie, serviciile furnizate de BNP nu vor fi taxate. "După această dată, aceste servicii vor fi tarifate de ICI. Cuantumul acestora va acoperi costurile legate de funcţionarea şi administrarea bibliotecii", a spus Banciu. Costurile relansării BNP s-au ridicat la circa 40.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb