Remeş: Strategia pe termen lung nu combate seceta din 2007, ci evită seceta din viitor

C.D.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 iulie 2007

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş, a declarat, ieri, că strategia pe termen mediu şi lung, lansată recent de guvern, nu îşi propune să combată seceta din acest an, ci să evite seceta din anii următori, pentru atenuarea pagubelor din acest an fiind adoptate măsuri speciale. "Prin strategia pe termen lung nu gândim să combatem efectele secetei din acest an, ci pentru următorii ani. Principalele măsuri din această strategie ţin de renaturarea Luncii Dunării, împăduriri şi modernizarea sistemului de irigaţii", a spus Remeş. Acesta a precizat că strategia va cuprinde date concrete doar pentru anul 2008, urmând să fie actualizată anual. Remeş a subliniat că dincolo de această strategie pe termen mediu şi lung, au fost luate anumite măsuri pentru diminuarea efectelor secetei din acest an.

Remeş a explicat: "Primele măsuri le-am luat din luna mai, pentru irigaţii, prin creşterea subvenţiei, extinderea termenului de contractare sau reducerea costurilor irigaţiilor. Mai departe, din luna iunie am început să evaluăm culturile de toamnă afectate de secetă".

Remeş: Grâul este suficient şi pentru consum şi pentru culturile din această toamnă

Producţia de grâu a ajuns la trei milioane de tone, la care se adaugă circa 800.000 de tone care nu există în evidenţa Minis­terului Agriculturii, deoarece este recoltă neraportată, astfel că necesarul va fi acoperit în acest an, a declarat, ieri , Decebal Traian Remeş. "Vom avea grâu suficient şi pentru consum, pentru însămânţări şi pentru furaje", a spus domnia sa.

Potrivit lui Remeş, preţul grâului la nivel mondial a cres­cut de la 115 euro pe tonă, în luna aprilie, la 200 de euro pe tonă în prezent. "Nu are nimeni dreptul să spună că preţul grâului pe piaţa românească este dat de seceta adusă de liberali", a menţionat Remeş. Acesta a precizat că, din datele oficiale, reiese că în România s-au consumat, anul trecut, 452.000 de tone de produse de panificaţie, ceea ce înseamnă că "doar această parte a fost fis­calizată".

Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat recent că patronatul i-a cerut ministrului Remeş reducerea TVA la 7% pentru pâine şi pentru produsele de panificaţie, fiind singura soluţie pentru ca preţul aces­tora să nu crească.

Consiliul Concurenţei a declanşat, recent, o investigaţie din oficiu pe piaţa pâinii, în urma unor informaţii potrivit cărora au existat înţelegeri între producători din mai multe judeţe privind stabilirea preţului pâinii. Pe lângă producătorii de pâine, Consiliul Concurenţei inves­tighează şi pieţele grâului şi prelucrării grâului. .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb