REVISTA PRESEI 19.10.2018

P.E.
Revista Presei / 19 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 19.10.2018

Adevărul

Liderii UE au convenit impunerea de sancţiuni pentru a combate atacurile cibernetice, în perspectiva alegerilor europene

Publicaţia Adevărul notează că liderii Uniunii Europene au convenit ieri impunerea de sancţiuni pentru înăsprirea reacţiei la atacurile cibernetice şi noi măsuri restrictive aplicate campaniilor online ale partidelor politice, pentru protejarea alegerilor europene din primăvara viitoare.

Angela Merkel a avertizat în legătură cu riscurile de dezinformare şi de manipulare a voturilor pentru subminarea alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai.

Ameninţarea cu sancţiuni economice speciale din partea UE împotriva hackerilor, inclusiv a guvernelor sau persoanelor ostile, precum şi cu amenzi împotriva partidelor politice va acţiona ca o măsură de descurajare, a declarat preşedintele Donald Tusk după summitul liderilor UE, potrivit publicaţiei.

"Un astfel de regim ar trebui să ajute la protejarea cetăţenilor noştri, a companiilor şi a instituţiilor de toate tipurile de atacuri cibernetice", a declarat Tusk reporterilor.

Bancherul

ING Bank îşi face reclamă înşelătoare la cardul fără comisioane la orice bancomat

Bancherul scrie că ING Bank îşi face reclamă înşelătoare la cardul cu "zero comisioane la orice ATM din lume dacă vii cu salariul la ING", pentru că banca nu spune că nu e suficient să-ţi încasezi lunar salariul pe cardul ING, pentru a putea retrage bani fără comisioane de pe card, fiind necesară încă o condiţie: să faci cel puţin o plată pe lună cu cardul (plata cu cardul în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în lei din internet banking / Self'Bank către alte conturi decât cele proprii).

Această condiţie apare doar în dreptul celebrei steluţe din reclamele TV, scrisă cu litere de-o şchioapă, în subsolul ecranului, sau în a două pagină a site-ului băncii, arată Bancherul.

În aceste considerente, prezentarea incompletă a condiţiilor de utilizare a cardului ING poate pune clienţii băncii în situaţia de a plăti comisioane, fără că aceştia să cunoască motivele, ştiut fiind că există multă lume care nu citeşte un contract înainte să-l semneze şi nu se informează mai mult decât aude în reclame.

Cotidianul

Iohannis, protagonistul unui episod incredibil

Cotidianul notează că Preşedintele Klaus Iohannis a lipsit de la reuniunea Consiliului European de miercuri seară dedicată Brexit. Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene s-au reunit miercuri seara la Bruxelles, dar în imaginile de la începutul reuniunii, Klaus Iohannis nu apare. Miercuri, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu primarul oraşului Napoli, apoi a fost într-o vizită privată, împreună cu soţia, la situl arheologic Pompei.

În agenda oficială a preşedintelui de miercuri, apare un singur eveniment: "Întâlnire cu Primarul Oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris. Primăria Oraşului Napoli (Italia), ora 10.00", , arată publicaţia.

Administraţia Prezidenţială nu a făcut niciun fel de precizări legată de absenţa (sau posibil întârzierea) de la reuniunea Consiliului.

Ieri, Iohannis a participat la reuniunea de la ora 10.30 şi a făcut declaraţii de presă. Şi vineri se va afla la Bruxelles, tot pentru Consiliul European.

Curierul Naţional

Klaus Iohannis, reticent privind propunerea Adinei Florea la şefia DNA

Curierul Naţional scrie că Şeful statului a solicitat departamentului de specialitate din cadrul Administraţiei Prezidenţiale să analizeze legalitatea propunerii Adinei Florea la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

,,Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conţine câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă şi voi face declaraţii pe această chestiune când ne întoarcem în ţară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie din România", a afirmat Iohannis, potrivit Curierul Naţional.

Prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele a mai declarat că "România nu poate să facă paşi înapoi" în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb