Adevărul
• Circ în PSD. Doi deputaţi au plecat, s-au întors, iar acum pleacă din nou
Publicaţia "Adevărul" scrie că, Mihai Popa şi Mihai Mohaci, deputaţi PSD de Braşov, ameninţă că vor pleca din PSD, dacă Liviu Dragnea nu îl va trage pe linie moartă pe Marius Dunca, preşedintele filialei Braşov. Dunca, fost ministru al Sportului în Guvernul Grindeanu, este unul dintre oamenii fideli liderului PSD.
"Dragnea i-a mai întors o dată din drum pe Popa şi Mohaci, dar nu cred că va mai reuşi acum. Ori îl schimbă pe Dunca, ori cei doi pleacă la Ponta", susţin surse social-democrate pentru "Adevărul". Mihai Popa şi Mihai Mohaci au mai demisionat o dată din PSD la începutul lunii decembrie, anunţând că pleacă la Pro România, partidul condus de Ponta. După două săptămâni, cei doi s-au întors la PSD. "Le spunem bine au revenit colegilor nostril", a fost mesajul cu care i-a întâmpinat Claudiu Manda, unul dintre apropiaţii lui Dragnea. De ce au revenit cei doi? Liviu Dragnea le-a promis că Marius Dunca va fi schimbat din funcţia de preşedinte al PSD Braşov, iar ei urmau să preia controlul organizaţiei, susţin sursele citate. Au trecut două luni, dar liderul PSD nu s-a ţinut de cuvânt. "Dragnea e strâns cu uşa, căci la Camera Deputaţilor situaţia oricum e foarte complicată, matematic vorbind", susţine unul dintre vicepreşedinţii PSD pentru "Adevărul".
Bancherul
• E legal ca executorul sa aplice dobanzi, comisioane si penalitati?
Publicaţia "Bancherul" informează că "Buna ziua! In textul intiintarii de la BEJ scrie asa: ....suma compusa din X lei reprezentand credit restant, ce sa va actualiza potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu pana la achitarea intergrala a debitului, prin calcularea dobanzii si a comisioanelor...etc".
Din 2 popriri (credit si card) una e achitata de cateva luni iar cei de la BEJ imi spun ca nu o pot inchide pt ca nu au de la banca dobanzile si comisioanele actualizate.
E legal asa ceva? Pot amana inca 1-2 ani si sa-mi calculeze dobanzi etc...?", intreaba un cititor la Reclamatiibanci.ro.
Cotidianul
• Dănileţ şi "Dănileţii" riscă să arunce în aer ideile de Lege şi Justiţie
Publicaţia "Cotidianul" informează că orice discuţie despre greva magistraţilor trebuie, în mod obligatoriu, să pornească de la textul de lege. Este de neimaginat ca tocmai cei împuterniciţi să bage oamenii simpli la puşcărie dacă încalcă Legea, să facă ei înşişi acelaşi lucru, adică s-o încalce cu intenţie, şi să nu fie pedepsiţi drastic! Iată ce spune foarte clar Legea nr. 62/2011, Actualizată 2018, a dialogului social, la art. 202.
Aşadar, art. 202 din Legea nr. 62/2011 prevede explicit: "Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii... şi personalul cu statut special din cadrul... Ministerului Justiţiei şi din instituţiile şi structurile din subordinea sau coordonarea acestora"! Nici o nuanţă, nici o excepţie: cei de mai sus, alături de alte categorii sociale, NU POT DECLARA GREVĂ!
Naţional
• Procurori de aprozar: "Inchis. Vin imediat!"
Publicaţia "Naţional" notează: Accept ca poate fi sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru ce am scris de-a lungul timpului despre justitie, pentru ce am sa scriu mai jos si pentru ce voi scrie de acum inainte. Accept si ca onoratul Consiliu ar putea sa fie tentat sa decida ca, prin cuvintele mele, oi fi adus atingere independentei justitiei, desi mie mi se pare ca aceasta e libera. N-am cum s-o tin eu in lesa. Nu i-am pus piedica atunci cand urca pe treptele tribunalelor sa-si faca selfie cu greva, l-am citat corect pe Augustin Lazar cand isi incheia predica securistica despre protocoale cu "Doamne, Dumnezeule" si nici pe Codruta Kovesi nu am jignit-o afirmand ca absolvit facultatea cu nota 10.