"Microsoft România" a încheiat anul fiscal 2006 (1 iulie 2005 - 30 iunie 2006) cu o creştere de 29% a veniturilor sale faţă de exerciţiul fiscal 2005. Ovidiu Artopoles-cu, director general al companiei, a declarat, la finele săptămâ-nii trecute: "Continuăm ritmul susţinut de creştere al veniturilor, iar anul viitor < Microsoft România > va avea 200 de angajaţi. Această investiţie va creşte impactul < Microsoft > în industria software din România şi al industriei software asupra economiei." În anul fiscal 2006, veniturile departamentului de servicii au crescut cu peste 61%, ajungând la 3,8 milioane de dolari. Profitul acestui sector a sporit cu 48% faţă de anul anterior. Numărul de angajaţi în departament a crescut cu peste 80%, ajungând la 20 de persoane. Pe lângă segmentul de servicii financiare, care are o contribuţie de 40% la veniturile totale, două noi verticale s-au dezvoltat semnificativ: sectorul public - 40% şi utilităţi - 17%. Creşterea veniturilor în segmentul EPG (Enterprise Partner Group), comparativ cu anul fiscal 2005, a fost de 28%, în segmentul SMS&P (Small Medium Solutions and Partner Group) înregistrându-se o majorare de 31%. Contribuţia acestor segmente la cifra totală a filialei a fost de 41% pentru EPG, respectiv 59% pentru SMS&P.
"< Microsoft România > a realizat 40% din cifra de afaceri obţinută de compania-mamă în zece ţări din Centrul şi Estul Europei, şi 50% din cifra de afaceri rezultată în urma serviciilor din această zonă", a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, Silviu Hotăran, director general al "Microsoft" pentru Europa de Sud-Est.
Segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii continuă să fie cel mai dinamic pentru companie, iar strategia abordării împreună cu partenerii se dovedeşte oportună: 205 parteneri certificaţi, dintre care 38 au statutul Gold. Sunt peste 90 de companii care dezvoltă software, 38 de firme specializate pentru infrastructuri de reţea şi peste 20 de companii ce oferă soluţii de Business Inteligence pe platforme "Microsoft". În privinţa grupurilor de produse care contribuie la realizarea veniturilor, cel mai mare ritm de expansiune l-a avut cel al sistemelor de operare, care a crescut veniturile companiei cu 41% faţă de anul precedent. O importantă contribuţie la această creştere o are dinamica vânzărilor de PC-uri, mai ales în segmentul utilizatorilor individuali.