România a atras în 2013 mai mulţi turişti străini

V.B.
Companii #Turism / 29 ianuarie 2014

Numărul de nopţi petrecute de turiştii străini în unităţile de cazare din ţara noastră a crescut, anul trecut, cu 5,1%, dar turismul autohton este în continuare cu mult în urma statelor vecine, mai puţin de o cincime dintre înnoptări revenind vizitatorilor străini, potrivit unui barometru Eurostat publicat astăzi.

În 2013, turiştii străini au petrecut în România 3,5 milioane de nopţi, printre cele mai scăzute niveluri din UE, de peste patru ori sub rezultatele Ungariei sau ale Bulgariei. Doar Letonia şi Lituania au avut mai puţini vizitatori străini anul trecut: 2,7 milioane, respectiv 2,8 milioane. Totuşi, în aceste state, turiştii străini reprezintă 70%, respectiv 51% din piaţă.

În ţara noastră, turiştii străini reprezintă doar 18% din piaţă, cel mai redus procentaj din UE, faţă de 67% în Bulgaria (14,3 milioane de înnoptări anul trecut) sau 49% în cazul Ungariei (aproximativ 12,3 milioane de nopţi).

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 3,6% în primele 11 luni ale anului trecut, la 1,62 milioane. În aceste condiţii, turismul românesc este în continuare predominant pe plan intern, cu 15,6 milioane de înnoptări ale rezidenţilor în structurile de cazare, dintr-un total de 19,1 milioane înnoptări.

La nivelul UE, 45% dintre înnoptări revin turiştilor străini, numărul nopţilor petrecute de aceştia în Europa urcând cu 4,8% faţă de 2012. Cea mai puternică majorare a indicatorului a fost înregistrată anul trecut de Marea Britanie (16,7%), urmată de Grecia (13,2%).

De asemenea, Bulgaria şi Ungaria au avut creşteri solide în zona turiştilor străini: 6,6%, respectiv 5,9%. Cehia a înregistrat anul trecut 20,8 milioane de înnoptări ale străinilor, dintr-un total de 39,1 milioane ce include şi turismul intern, turiştii străini reprezentând 53% din piaţă.

În Austria, străinii au acoperit anul trecut 71% din înnoptări, petrecând 78,1 milioane de nopţi în structurile turistice.

Spania este liderul Europei în turism, cu un total de 251,9 milioane înnoptări ale turiştilor străini (65% din piaţă). În Croaţia şi Cipru, peste 90% dintre turişti sunt străini, la polul opus regăsindu-se Polonia şi Germania, cu procentaje de 20% fiecare, ambele state având însă un turism intern bine dezvoltat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb