România adoptă tehnologia de virtualizare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 iulie 2008

Cel mai recent studiu realizat de Dell împreună cu AMD, unul dintre cei mai importanţi producători de chipuri arată că tehnologia de virtualizare câştigă teren în ţările emergente din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (zona EMEA). Studiul a fost realizat în rândul directorilor din domeniul IT. Numeroase companii încep să realizeze care sunt avantajele utilizării acestei tehnologii, dar directorii IT şi-au exprimat preocuparea privind evoluţia proiectelor de virtualizare, din cauza nivelului insuficient de aptitudini şi pregătire în acest domeniu. Potrivit acestui studiu, 64% dintre companii utilizează deja sau sunt în perioada de evaluare a tehnologiei de virtualizare, iar 47% dintre companii vor implementa această tehnologie începând de anul viitor. La studiul realizat de Dell şi AMD au participat peste 450 de directori IT ai mai multor companii din nouă ţări: Israel, Ungaria, România, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Ucraina.

"Tehnologia este percepută ca fiind un instrument indispensabil în dezvoltarea companiilor din ţările emergente. Directorii IT se află în situaţia de a obţine maximum de eficienţă cu un minim de resurse şi de a reduce nivelul de complexitate şi costurile managementului IT", a declarat Pim Dale, vicepreşedinte al Dell Emerging Countries, EMEA. "Studiul arată că virtualizarea este adoptată în mod rapid atât în centrele de date cât şi în mediile PC, ca o soluţie pentru amblele provocări."

Avantajele şi provocările legate de virtualizare

De asemenea, studiul a relevat cele mai importante avantaje şi provocări legate de implementarea tehnologiei de virtualizare. 62% dintre companii consideră că simplificarea proceselor de recuperare a datelor şi realizare de copii de siguranţă sunt principalele motive pentru adoptarea virtualizării, urmate de reducerea spaţiului alocat serverelor (58%) şi reducerea costurilor pentru hardware şi mentenanţă (56%, respectiv 55%). În ceea ce priveşte provocările legate de implementarea tehnologiei de virtualizare, 17% dintre respondenţi consideră că cele mai multe dificultăţi sunt rezultatul unui grad insuficient de organizare şi pregătire. Un al doilea impediment îl constituie costurile şi bugetele (14%), iar incompatibilitatea cu aplicaţiile software existente şi procesele complexe de implementare au însumat fiecare câte 12%. Alte provocări includ incompatibilitatea cu componentele hardware existente, infrastructura furnizorului, care determină ce aplicaţii se vor virtualiza, precum şi practicile de management incompatibile cu virtualizarea.

Tendinţă în creştere de virtualizare şi consolidare

Potrivit companiei de cercetare si analiză IDC, cheltuielile legate de soluţiile de virtualizare vor ajunge la aproape 15 miliarde de dolari la nivel global până în 2009 , ceea ce oglindeşte în mod pozitiv popularitatea în creştere a acestei tehnologii.Virtualizarea s-a dovedit a fi o strategie de afaceri viabilă pentru companiile emergente care doresc să simplifice operaţiunile şi să îmbunătăţească utlizarea şi durata de funcţionare continuă, pastrând în acelaşi timp o scalabilitate eficientă din punct de vedere al costurilor. Prin stabilirea de parteneriate cu jucători importanţi din industrie precum Dell şi AMD, companiile au acces la o tehnologie de virtualizare deschisă (non-proprietary), permiţând astfel companiilor să atingă performanţe IT optime şi să-şi dezvolte infrastructura pe baza platformelor existente. Prin identificarea celor mai importante tendinţe tehnologice care impulsionează demersurile de implementare a virtualizării pe aceste pieţe, studiul arată că recenta lansare a procesoarelor quad-core a avut un impact semnificativ asupra procesului de adoptare a virtualizării, iar o majoritate de 66% dintre respondenţi au declarat că procesoarele quad-core sunt mai indicate pentru virtualizare decât procesoarele dual-core.

"Industria de profil a început procesul de tranziţie de la procesoarele single-core la cele multi-core şi considerăm că aceasta este una dintre schimbările importante care vor determina o creştere a gradului de adoptare a virtualizării. Costurile din ce în ce mai reduse ale implementării unui sistem virtualizat sunt de asemenea un element semnificativ în procesul de adoptare. Aplicaţiile software pentru virtualizare sunt din ce în ce mai utilizate, unele fiind chiar cu sursă deschisă, ceea ce se traduce în: costuri de implementare reduse şi opţiuni multiple de software pentru organizaţii", a declarat Alberto Macchi, Corporate Vice President Sales and Marketing EMEA, AMD. "Tehnologia de virtualizare se află într-o dezvoltare continuă şi este evident că, atunci când vorbim despre beneficiile cuantificabile ale companiilor, nu există nimic "virtual" într-o infrastructură IT virtualizată - rentabilitatea poate fi foarte reală."

Potrivit studiului, în aceste pieţe-cheie emergente există o tendinţă în creştere pentru consolidare, care alimentează cererea pentru tehnologii de virtualizare. Există o cerere semnificativă pentru standardizarea sistemelor, reducerea sarcinilor de management, gestionarea actualizărilor şi soluţionarea problemelor de conformitate aduse în prim-plan de către cerinţele de securitete şi legislaţia actuală. Soluţionarea acestor probleme de management, sporirea eficienţei, reducerea complexităţii şi simplificarea operaţiunilor au fost identificate de către companii ca fiind principalilele motive pentru adoptarea tehnologiilor de consolidare şi virtualizare.

Gama Dell de soluţii de virtualizare vine în întâmpinarea cerinţelor companiilor în dezvoltare

Dell pune la dispoziţia utilizatorilor soluţii de virtualizare bazate pe standarde, de la sisteme desktop la centre de date, soluţii care simplifică gestionarea IT, oferind flexibilitate, uşurinţă în integrare şi opţiuni modulare de implementare conforme cu cerinţele companiei şi cu bugetul alocat.

"Studiul nostru a relevat că aproximativ 70% dintre companii consideră că serviciile de suport, consultanţă şi garanţie joacă cel mai important rol în decizia de achiziţionare a unui nou server pentru virtualizare", a declarat Mihai Guran - Country manager, Dell România şi Bulgaria.

"Ca parte a strategiei de simplificare a tehnologiei IT, Dell completează oferta de soluţii de virtualizare cu o gamă diversificată de servicii profesionale care susţin utilizatorii prin acţiuni precum: configurare, implementare, testarea migrării şi mentenanţă. Astfel clienţii pot identifica imediat beneficiile virtualizării în propriul mediu IT".

Parte din portofoliul Dell este şi soluţia Virtualization Readiness Assessment (VRA), care oferă organizaţiilor un mod eficient de a evalua impactul pe care îl va avea o infrastructură virtualizată asupra centrului de date. De asemenea, Dell oferă numeroase alte servicii dedicate virtualizării, inclusiv diagnosticare, ateliere de infrastructură şi migraţie, precum şi servicii de configurare şi implementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb