România poate ajunge, în 2-3 ani, liderul pieţei de outsourcing din Europa

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 iunie 2009

Florin Scarlat: "România are toate elementele decreştere necesare pentru a ajunge din urmă şi chiar a depăşi Estonia."

Florin Scarlat: "România are toate elementele decreştere necesare pentru a ajunge din urmă şi chiar a depăşi Estonia."

Potenţialul de dezvoltare al pieţei locale de outsourcing este extrem de mare, în pofida contextului economic actual, conform estimărilor Bit Solutions, bazate pe studii întreprinse de IDC şi A.T.Kearney. Astfel, menţinând o rată medie anuală de creştere, de 12,1%, România poate ajunge în câţiva ani cea mai mare piaţă de outsourcing din regiune.

Estimată în prezent la o valoare de 480 milioane dolari, România deţine poziţia a treia în Europa şi a doua la nivelul Europei de Est, după Bulgaria, ale cărei venituri din activităţile de outsourcing depăşesc 500 milioane dolari. Cu toate acestea, România înregistrează cea mai spectaculoasă creştere pe segmentul de outsourcing, aflându-se în acest moment pe locul 19 mondial în topul destinaţiilor de outsourcing.

Florin Scarlat, director general Bit Solutions, a afirmă: "România are toate elementele de creştere necesare pentru a ajunge din urmă şi chiar a depăşi Estonia, devenind astfel cea mai mare piaţă specializată de outsourcing din această regiune".

Un alt factor care influenţează pozitiv evoluţia pieţei de outsourcing şi servicii IT este competitivitatea preţurilor, care înregistrează niveluri mai scăzute comparativ cu cele din ţările vecine. "Preţurile acestor servicii au scăzut simţitor în ultimul timp datorită apariţiei tot mai multor jucători pe piaţă. În vreme ce alte ţări din regiune devin mai puţin atractive din cauza majorării costurilor locale, România oferă companiilor străine două beneficii importante: servicii de foarte bună calitate şi costuri mai reduse", a adăugat Florin Scarlat.

Conform reprezentanţilor Bit Solutions, actualul context economic nu reprezintă un impediment în dezvoltarea acestui segment de piaţă, creşterea fiind chiar favorizată de scăderea investiţiilor în echipamente IT şi de nevoia de diminuare a costurilor prezentă în tot mai multe companii - nevoie ce poate fi satis­făcută prin externalizarea serviciilor IT şi prin auditul de specialitate.

Piaţa de servicii IT a înregistrat anul trecut o creştere de aproape 17%, peste media anuală prognozată de IDC, iar cererea pentru astfel de servicii se va menţine pe un trend ascendent şi în acest an. În acest context, oficialii Bit Solutions estimează o creştere a cifrei de afaceri şi a portofoliului propriu de clienţi cu aproximativ 20%.

Menţinând un ritm de creştere constant, de 12%, piaţa autohtonă de externalizare IT poate deveni prima din Europa ca valoare, în prezent ocupând locul trei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb