RomaniaIT debutează la CeBIT

Comunicat CeBIT
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 martie 2007

Ieri 14 martie 2007, în prezenţa Secretarului de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, domnul Balint Porcsalmi, precum şi a Directorului General pentru Direcţia de Promovarea a Exportului din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, domnul Costin Lianu, a fost lansat la CeBIT Hanovra, în cadrul unei conferinţe internaţionale de presă, brandul sectorial de export, RomaniaIT. Creative Talent.Technical Excellence.

Secretarul de Stat al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a vorbit despre faptul că strategia de brand oferă! Posibilitatea creării unei abordari strategice consistente care să permită o coerenţă a mesajelor transmise de către companii pe piaţa externă, pentru a crea o imagine solidă şi consistentă a domeniului IT&C, o imagine bazată pe calitatea serviciilor româneşti: "Romania IT vine să aducă un plus de valoare unui domeniu care se dezvoltă într-un ritm extraordinar. Numai în anul 2006, valoarea sectorului românesc de IT&C a fost de 4.8 miliarde de euro, aducând o contribuţie de 4.19% la PIB. În acelaşi timp, valoarea exporturilor de software şi servicii a fost estimată la 380 milioane de euro pentru anul 2006. Dinamismul sectorului şi al companiilor de profil va fi acum susţinut de un mesaj coerent care să permită identificarea IT&C-ului românesc pe baza atuurile sale principale: creativitatea şi expertiza tehnică a oamenilor care muncesc în acest domeniu. MCTI susţine activ crearea unui parteneriat strategic între sectorul guvernamental şi cel privat, menit să! Întărească prezenţa companiilor româneşti pe piaţa europeană ! şi mondi ală", a declarat cu această ocazie domnul Balint Porcsalmi, Secretar de Stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Alături de reprezentanţii sectorului public, la conferinţa de presă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor de profil şi ai sectorului privat românesc, pentru a susţine brand-ul de sector, creaţie a unui parteneriat public/privat de succes.

La conferinţa de presă organizată pentru lansarea brand-ului sectorial de export RomaniaIT, au participat jurnalişti reprezentând publicaţii din numeroase ţări europene.

Sâmbată, 17 martie 2007, începând cu ora 9.30, se va desfăşura în cadrul CeBIT, Ziua României pe parcursul căreia, alături de Secretarul de Stat al

Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Balint Porcsalmi, reprezentanţi ai sectorului public şi privat de IT din Ro! mânia vor prezenta evoluţia pieţei româneşti de IT&C, proiectele şi programele prevăzute pentru acest sector, oportunităţile de afaceri pentru investitorii străini.

A 21-a ediţie a CeBIT, unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, se desfăşoară anul acesta în perioada 15-21 martie la Hanovra, în Germania.

La ediţia de anul acesta a CeBIT vor fi prezente 30 de firme româneşti care doresc să aducă în atenţia potenţialilor parteneri externi soluţiile inovatoare pe care le dezvoltă.

CeBIT reuneşte expozanţi din domeniile Business Processes (aplicaţii pentru companii, software, gestiunea documentelor, servicii, outsourcing, securitate, resurse umane), Comunicaţii (reţele, transmisie de date, telecomunicaţii şi servicii Internet, linii de comunicaţii fixe, comunicaţii mobile), D! igital Equipment & Systems (computere, periferice şi component! e, medii de stocare, birotică, fotografie digitală, "point of sale", echipamente electronice de consum), Servicii financiar - bancare (servicii financiare, sisteme informatice inovative si solutii intelgigente pentru furnizorii de servicii bancare si financiare), Future Parc (cercetare, stiinta, start-ups) Public Sector Parc - soluţii IT&C pentru instituţii guvernamentale şi servicii publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb