Romaqua: Am redus exporturile de apă deoarece nu facem faţă cererii interne

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 iulie 2007

Producătorul de apă minerală Romaqua a redus exporturile datorită consumului foarte mare de pe piaţa internă, generat de caniculă şi intenţionează să-şi dubleze capacitatea de producţie pentru acoperirea cererii, au declarat joi pentru NewsIn, reprezentanţii companiei.

"În ciuda caniculei, izvoarele nostre nu au secat, avem debite absolut suficiente, dar suntem limitaţi doar din punct de vedere tehnologic. Soluţia Romaqua pentru rezolvarea acestei problmeme şi acoperirea cererii este dublarea capacităţii de producţie care este în prezent de 500 milioane litri pe an. De asemenea, am redus exporturile de apă în condiţiile în care nu facem faţă cererii interne", au precizat reprezentanţii companiei Romaqua.

Ei au adăugat că vânzările Romaqua au crescut destul de puţin în perioada caniculară, cu 15-20%,.

Producătorul de ape minerale şi băuturi răcoritoare Romaqua Group SA Borsec a înregistrat anul trecut, o cifră de afaceri de circa 239 milioane lei, în creştere cu 36,5% faţă de anul 2005. Compania a înregistrat în 2006, un profit net 4,89 milioane euro, de circa trei ori mai mare decât rezultatul din 2005, de 1,51 milioane euro.

Acţionarii Romaqua Group SA Borsec au hotărât, în martie, contractarea unui credit de 31 milioane euro de la Banca Comercială Română, pentru construcţia unei fabrici de bere la Sebeş. Compania este deţinută în proporţie de 98% de Romaqua Holdings. Principalul acţionar al companiei este omul de afaceri Octavian Creţu.

Romaqua Group deţine fabrica de îmbuteliere de la Buşteni din 1999, după ce Comchim Bucureşti (acum Romaqua Holdings) a cumpărat societatea de stat Regina Apelor Minerale Borsec. În anul 2004, compania a intrat pe două noi pieţe: cea a băuturilor răcoritoare prin gama Giusto şi pe cea a cafelei prin gama Metropolitan Caffé.

Anul trecut, Romaqua Group a lansat două mărci de băuturi răcoritoare, Quick Cola şi Brifcor. Producătorul de ape minerale şi băuturi răcoritoare exportă produsele sale în Ungaria, SUA, Canada, Israel, Grecia, Taiwan, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, Olanda, Coreea, Insulele Bahama şi Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb