"Romprest Service" dotează aeroportul din Băneasa cu un defibrilator cardiac automat

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 februarie 2008

Compania "Romprest Service", ce activează în domeniul "facility management", a oferit aeroportului "Aurel Vlaicu" un defibrilator cardiac automat. Echipamentul pentru resuscitare poate fi utilizat în caz de urgenţă de către orice persoană fără pregătire medicală şi reprezintă o premieră pentru dotarea aeroporturilor din România. Romprest Service intenţionează să ofere şi aeroportului "Henri Coandă" un aparat identic.

Defibrilatorul cardiac automat va fi amplasat în aeroportul din Băneasa într-un loc vizibil, în zona de check-in. Utilizatorul va fi ghidat atât vocal, cât şi în scris, în limba română, putând interveni în timp util, reducând astfel riscul deceselor cauzate de stopul-cardiorespirator şi sporind şansele de supravieţuire până la intervenţia medicală specializată. Din momentul în care electrozii sunt plasaţi pe pacient, aparatul detectează ritmul cardiac al acestuia şi îl analizează, folosind programul de analiză patentat RHYTHMx. În cazul înregistrării unui ritm anormal, defibrilatorul îl înştiinţează pe utilizator să se depărteze şi eliberează automat şocul electric.

"Prezenţa acestui tip de echipament medical de ultimă oră ar trebui să contribuie la creşterea siguranţei pasagerilor şi a încrederii în capacităţile aeroporturilor. Suntem bucuroşi că putem contribui şi noi cu această donaţie, alături de serviciile pe care le asigurăm deja celor două aeroporturi, la creşterea calităţii în domeniu", a declarat Florin Bolchiş, Vicepreşedinte Romprest Service.

Primul defibrilator automat extern din România a fost montat în Piata Neamţ de către Meditech, furnizorul echipamentelor, în parteneriat cu Primăria şi Serviciul de Ambulanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb