"Rotenberg" a lansat un vin pentru colecţionari

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 30 noiembrie 2010

"Rotenberg" a lansat un vin pentru colecţionari

Conacul "Rotenberg" va fi inaugurat în primăvara lui 2011

"Emeritus" este noul vin lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, de Crama "Rotenberg". Licoarea nu va fi găsită nici în retail, nici în HoReCa, după cum ne-a precizat Ionel Dan, reprezentantul companiei, care ne-a spus că vinul este dedicat doar magazinelor de specialitate şi colecţiilor particulare: "< Emeritus > este un altfel de vin faţă de ceea ce am făcut până acum. Este tot un < Merlot > baricat, dar baricat în butoaie de stejar care au mai fost utilizate. De aceea, este un vin mai puţin taninos, mai prietenos". Potrivit domniei sale, noua băutură de la "Rotenberg" are "o formulă nouă", fiind produsă după o tehnică pe care o utilizează australienii. Astfel, 85% din vin este baricat în baricuri (n.r. butoaie de stejar) vechi şi 15% este vin proaspăt. "Această metodă de fabricaţie scoate în evidenţă aromele de fruct şi cele de lemn - vanilie, prune uscate, prune afumate", ne-a explicat domnul Dan. "Emeritus" este învechit doi ani în butoi şi un an în sticlă, fiind un vin din 2007, produs în ediţie limitată - 4000 de sticle. Preţul recomandat este de 80 de lei sticla. Crama "Rotenberg" mai are, în portofoliul său, un vin rose şi vinurile roşii "Rotenberg", "Menestrel" şi "Rapsod". Ultimele două sunt pentru retail, putând fi găsite în "Carrefour", "Metro", "Auchan", "Cora" şi "real,-", iar primele două sunt vinuri pentru HoReCa.

Mihai Rotenberg a investit, în acest an, peste 100.000 de euro, pentru construirea unui conac, care va fi inauguart în primăvara anului viitor şi care adăposteşte săli pentru degustări, bucătării şi câteva camere pentru dormit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toti acesti vanzatori de vinuri n-au nimic in comun cu activitatea de care se ocupa. Verificati temperatura din locul de depozitare... e intotdeauna mult peste 10 grade celsius. Prin urmare toate vinurile sunt pline de conservanti. Calitate ioc, bine ca avem preturi si ne dam sofisticati cand ii imbrobodim pe naivi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb