• Conacul "Rotenberg" va fi inaugurat în primăvara lui 2011
"Emeritus" este noul vin lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, de Crama "Rotenberg". Licoarea nu va fi găsită nici în retail, nici în HoReCa, după cum ne-a precizat Ionel Dan, reprezentantul companiei, care ne-a spus că vinul este dedicat doar magazinelor de specialitate şi colecţiilor particulare: "< Emeritus > este un altfel de vin faţă de ceea ce am făcut până acum. Este tot un < Merlot > baricat, dar baricat în butoaie de stejar care au mai fost utilizate. De aceea, este un vin mai puţin taninos, mai prietenos". Potrivit domniei sale, noua băutură de la "Rotenberg" are "o formulă nouă", fiind produsă după o tehnică pe care o utilizează australienii. Astfel, 85% din vin este baricat în baricuri (n.r. butoaie de stejar) vechi şi 15% este vin proaspăt. "Această metodă de fabricaţie scoate în evidenţă aromele de fruct şi cele de lemn - vanilie, prune uscate, prune afumate", ne-a explicat domnul Dan. "Emeritus" este învechit doi ani în butoi şi un an în sticlă, fiind un vin din 2007, produs în ediţie limitată - 4000 de sticle. Preţul recomandat este de 80 de lei sticla. Crama "Rotenberg" mai are, în portofoliul său, un vin rose şi vinurile roşii "Rotenberg", "Menestrel" şi "Rapsod". Ultimele două sunt pentru retail, putând fi găsite în "Carrefour", "Metro", "Auchan", "Cora" şi "real,-", iar primele două sunt vinuri pentru HoReCa.
Mihai Rotenberg a investit, în acest an, peste 100.000 de euro, pentru construirea unui conac, care va fi inauguart în primăvara anului viitor şi care adăposteşte săli pentru degustări, bucătării şi câteva camere pentru dormit.
1. Pentru dilentanti pare OK
(mesaj trimis de Papa în data de 30.11.2010, 05:54)
Toti acesti vanzatori de vinuri n-au nimic in comun cu activitatea de care se ocupa. Verificati temperatura din locul de depozitare... e intotdeauna mult peste 10 grade celsius. Prin urmare toate vinurile sunt pline de conservanti. Calitate ioc, bine ca avem preturi si ne dam sofisticati cand ii imbrobodim pe naivi.