Sancţiunile CNA aplicate posturilor de televiuziune

D.I.
Companii / 20 februarie 2019

Sancţiunile CNA aplicate posturilor de televiuziune

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă de marţi, a analizat o serie de rapoarte de monitorizare primite pentru emisiuni difuzate de posturi centrale de televiziune în perioada octombrie - decembrie 2018 şi a decis să sancţioneze postul B1 TV cu amendă de 25.000 de lei, Antena 3 cu 15.000 de lei iar Realitatea TV a primit două amenzi - 15.000 de lei, respectiv 20.000 de lei.

În ceea ce priveşte Antena 1, aceasta a fost sancţionează cu "somaţie publică de intrare de îndată în legalitate" pentru încălcarea prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu

modificările şi completările ulterioare. Televiziunea a primit această sancţiune întrucât publicitatea difuzată în perioada august - decembrie2018 a avut o durată mai mare decât cele 12 minute permise de Legea audiovizualului într-un interval de o oră, constatându-se că depăşirile duratei orare a publicităţii însumate pentru perioada menţionată au fost de 7 minute şi 59 secunde.

Pe de altă parte, Romania TV a fost e sancţionată cu somaţie publică pentru încălcarea articolelor 40 alin. (1) şi 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare. În raportul Consiliului se arată că postul de televiziune nu a respectat dispoziţiile legale "care prevăd că, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb