"Scandia Română" relansează într-un nou ambalaj marca Bucegi, atât pate-ul, cât şi carnea la conservă. Astfel, pate Bucegi, este disponibil în noua sa formă începând cu luna iulie, la gramaje de 100 gr, 200 gr şi 300 gr, în timp ce carnea Bucegi este ambalată la un gramaj de 300 gr.
Pate Bucegi îşi menţine aceeaşi reţetă şi gust unic, schimbările intervenind doar la nivelul ambalajului. Produsul este disponibil în 3 sortimente: Pate Bucegi cu ficat de porc, de pasăre şi varianta de pate vegetal.
Pate Bucegi este conducător detaşat al categoriei de pate cu ficat, având o cotă de piaţă (în volum) de 41,1% (cf. MEMRB, februarie-martie 2010), în timp ce vânzările întregii companii înregistrează la nivelul aceleiaşi categorii o cotă volumică de peste 62%, ambele pentru pate cu ficat, la conservă.
Preţuri recomandate:
- Pate Bucegi porc: 2,19 lei (100 gr); 3,66 lei (200 gr); 4,57 lei (300 gr)
- Pate Bucegi pasăre: 2, 41 lei (100 gr); 4,05 lei (200 gr); 5,06 lei (300 gr)
- Pate Bucegi vegetal: 2,26 lei (100 gr); 3,75 lei (200 gr).
Lider pe piaţa naţională de conserve din carne, "Scandia Română" deţine o cotă valorică de peste 57%. În prezent, compania are peste 670 de angajaţi şi produce diferite sortimente de conserve, împărţite în următoarele categorii: paté cu ficat (Paté Sibiu, Paté Bucegi, Paté Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, Şuncă Augusta etc.) şi mâncăruri gata preparate la conservă - gama Tradiţii (ciorbă de burtă, ciorbă de văcuţă, ciorbă de pui, pulpă de pui fără os cu cartofi, mazăre cu piept de pui, gulaş de vită, tocăniţă de porc cu ciuperci, ciolan cu fasole, costiţă cu fasole, cârnăciori cu fasole, sărmăluţe cu carne, sarmalute de post) şi gama Sadu (ciorbă ţărănească de burtă, fasole ţărănească cu costiţă afumată, fasole ţărănească cu cârnaţi afumaţi, fasole ţărănească de post, fasole batută).