SECRETAR DE STAT MECT: "Construcţia fabricii Airbus de elicoptere ar putea începe în octombrie"

Andrei Stan
Companii / 18 august 2015

România ar putea produce elicoptere, lucrările de construcţie a unei astfel de fabrici urmând să fie demarate din a doua jumătate a lunii octombrie 2015, dacă procedurile legale vor fi îndeplinite la timp, informează Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului prin intermediul unui comunicat de presă.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Sorin Encuţescu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai companiilor Airbus Helicopters (Franţa) şi Airbus Helicopters Industries (România).

"În cadrul discuţiilor, a fost evidenţiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacităţi industriale destinate producţiei de elicoptere şi finalizarea procedurilor legale de obţinere a ajutorului de stat şi a autorizaţiilor de construire a noii fabrici. Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea şi statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii româneşti din industria aerospaţială, în calitate de potenţiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. Reprezentanţii Airbus Helicopters au menţionat că, în condiţiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcţie la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat, din partea Airbus Helicopters, Fabrice Arfi - vicepreşedinte Business Development Airbus Helicopters, Yann Guermonprez - legal directorate Airbus Helicopters, Baudoin Marraud-des-Grottes - director vânzări Airbus Helicopters pentru Europa de Est şi Serge Durand - managing director Airbus Helicopters Industries.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb