SECRETARUL DE STAT ÎN MAPN, SORIN ENCUŢESCU: Construirea de case pentru cadrele militare are finanţarea asigurată

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 august 2004

Proiectul privind construirea de case pentru cadrele militare are finanţarea asigurată sub forma unui credit în valoare de 150 milioane dolari, a declarat, ieri, secretarul de stat în MApN Sorin Encuţescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a precizat că iniţiatorii proiectului lucrează acum pentru securizarea acestui credit. Encuţescu a spus că locaţia unde vor fi realizate panourile pentru case este o fostă întreprindere din judeţul Giurgiu care fabrica în trecut steaguri. Pentru transformarea şi modernizarea acestei fabrici au fost cheltuite 46 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare investiţie realizată în prezent în acest judeţ, a menţionat secretarul de stat, citat de Rompres.

De asemenea, unul dintre constructorii implicaţi în acest proiect şi-a făcut deja organizarea de şantier pe spaţiile destinate construirii de locuinţe pentru militari situate în zona Antiaeriană şi Ghencea.

Secretarul de stat a mai spus că a fost aprobat şi planul general de urbanism care prevede construirea a 326 de unităţi locative cu suprafeţe cuprinse între 117 şi 197 de metri pătraţi.

Locuinţele sunt de mai multe feluri, fie mici blocuri, fie case de tip "înşiruit", "cuplat" sau "izolat".

Sorin Encuţescu este de părere că pînă la sfîrşitul acestui an vor putea fi realizate primele locuinţe din acest proiect.

În prezent există 1.200 de cereri, a arătat secretarul de stat, care a informat, în altă ordine de idei, că terenurile pe care vor fi construite aceste case sunt date în folosinţă gratuită pe toată durata existenţei locuinţei.

Preţul unui metru pătrat construit este cel stabilit în 2001 - 250 dolari. Secretarul de stat a afirmat că deocamdată acest proiect nu s-a renegociat, iar dacă vor interveni modificări, acestea vor trebui justificate. "Va fi oricum cel mai mic preţ de pe piaţă, care să poată fi accesibil cadrelor militare", a subliniat în context Sorin Encuţescu. El a specificat, pe de altă parte, că proiectul de lege privind vînzarea locuinţelor de serviciu către militari a fost trimis în Parlament, urmînd să fie analizat şi dezbătut după încheierea vacanţei parlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb