Senatul a respins cererea de reexaminare privind Codul Silvic

Alexandru Costea
Companii #Legislatie / 27 aprilie 2015

Senatul a respins, în şedinţa plenului de azi, cererea de reexaminare pe care preşedintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la legea care modifică Codul Silvic, adoptând astfel propunerea legislativă în forma trimisă spre promulgare, potrivit surselor din presă.

În favoarea raportului comun al Comisiei pentru mediu şi al Comisiei pentru agricultură din Senat, prin care s-a recomandat plenului respingerea cererii de reexaminare şi admiterea legii în forma trimisă spre promulgare, s-au exprimat 89 de senatori, iar "împotrivă" au votat 39 de senatori.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 - Codul Silvic, că modificările aduse limitează activitatea operatorilor economici.

"Considerăm că intervenţiile legislative adoptate în cuprinsul legii sunt de natură să limiteze activitatea economică a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici, având impact asupra mediului concurenţial şi, implicit, asupra economiei şi să creeze premisa legislativă a unui tratament juridic discriminator", se arată în cererea de reexaminare.

Potrivit propunerii legislative, valorificarea masei lemnoase pe picior se face doar de către operatori economici atestaţi. Un operator/ grup de operatori economici poate cumpăra la licitaţie sau negociere, după caz, materiale lemnoase rezultate din produse principale sau accidentale I, sub formă de lemn rotund fasonat la drum auto, doar în cazul în care asigură prin capacitatea proprie procesarea a cel puţin 40% din materialul lemnos achiziţionat.

Actul normativ iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD prevede, totodată, că suprafaţa maximă care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzând construcţia, accesul şi împrejmuirea, este de maximum 250 metri pătraţi în cazul proprietăţilor forestiere mai mari de 5 hectare şi de maximum 5% din suprafaţa proprietăţii forestiere, dar nu mai mare de 200 metri pătraţi, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică de 5 hectare.

Accesul public în fondul forestier naţional cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul şefului ocolului silvic, se mai arată în propunerea de lege.

Totodată, actul normativ stipulează că preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior se stabileşte anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis şi a adoptat propunerea de lege privind Codul Silvic în forma transmisă spre promulgare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitări senatului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb