SIBEX Speculatorii pariau pe creşterea preţului futures al euro

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2014

Speculatorii de pe piaţa Sibex au fost destul de prudenţi în prima jumătate la debutul săptămânii. Cu toate acestea, nivelul de lichiditate a urcat cum necum la 736 de contracte. Valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 11 milioane lei. Tendinţa cotaţiilor era una de scădere pentru derivatele pe Dow Jones şi de creştere pentru euro faţă de dolar, petrol şi aur, pe volume mici.

Cea mai mare parte din tranzacţii era realizată pe segmentul indici, unde cotaţia Dow Jones, estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană, se afla în scădere cu numai 6 puncte, la o cotaţie de 16.457 puncte pentru scadenţa iunie. Numărul contractelor era de 555. Temperarea scăderilor s-a înregistrat după deschiderea de pe Wall-Street, unde se înregistrau fluctuaţii modeste la o oră de la debutul pieţei, după ce, săptămâna trecută a fost una care a adus scăderi importante pentru indicii reprezentativi.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, nivelul speculaţiilor din prima jumătate de şedinţă fost unul mediu. La ora 17.30 se înregistrau 106 contracte încheiate pe scadenţa iunie. Moneda unică avansa cu 0,26% faţă de dolar şi era cotată la 1,37320 USD. Pe pieţele valutare externe euro s-a apreciat uşor faţă de rivalul său american după o perioadă în care a fost "pedepsit" de către dolar, direcţie înregistrată în contextul în care investitorii aşteptau noi date privind direcţia politicii monetare.

Pe segmentul derivatelor pe acţiuni autohtone simbolul DESIF4 iunie totaliza 23 de contracte. Cotaţia futures a unei acţiuni SIF4 creştea cu 1,22% şi valora 0,7900 lei.

Derivatul pe aur cu simbolul SIBGOLD nu era foarte lichid, fiind preferate doar 15 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia unciei creştea cu 6,5 USD, la 1299,7 dolari. Pe acelaşi segment al derivatelor pe mărfuri au mai fost încheiate 16 contracte DEOIL_LSC pe scadenţa iunie. Cotaţia barilului de petrol avansa cu 0,68%, valorând 102,83 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb