Sindicaliştii din agricultură vor picheta Ministerul Agriculturii din 15 august

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 6 august 2007

Sindicaliştii din agricultură vor picheta Ministerul Agriculturii din 15 august

Federaţia Sindicatelor din agricultură Agrostar a anunţat că vor fi demarate acţiuni de protest deoarece Guvernul nu a adoptat măsurile solicitate pentru a rezolva criza din agricultură cauzată de secetă, iar sindicaliştii vor picheta Ministerul Agriculturii şi Guvenul, din 15 august.

"Federaţia Agrostar, având în vedere măsurile de sprijin pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă îşi exprimă îngrijorarea şi protestul faţă de modul cum Guvernul a înţeles să rezolve starea de criză. Astfel, legumicultorii, pomicultorii şi viticultorii afectaţi de secetă extremă nu beneficiază de nicio măsură de sprijin financiar", se arată într-un comunicat remis de Agrostar.

Preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae, a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, citat de NewsIn, că ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş a promis că va fi prevăzut un sprijin financiar şi pentru aceşti agricultori, însă până în prezent nu s-au stabilit decât subvenţii pentru sectorul vegetal.

"La întâlnirea de luni (n.r. săptămîna trecută) cu ministrul agriculturii Remeş nu s-au stabilit decât banii pentru sectorul vegetal. Însă şi pomicultorii şi legumicultorii au producţiile afectate de secetă şi au nevoie de acest sprijin financiar", a spus Ştefan Nicolae.

Acesta a precizat că, din 15 august, vor fi declanşate acţiunile de protest, în primă fază fiind pichetat Ministerul Agriculturii şi, ulterior, Guvernul. Potrivit preşedintelui Agrostar, la această manifestare vor participa în jur de 100 de sindicalişti.

"Dacă nu vom ajunge la nicio înţelegere, vom organiza marşuri în Bucureşti şi vom bloca artere judeţene", a menţionat Ştefan Nicolae.

Principala măsură solicitată de Agrostar este acordarea unui sprijin de 500 de lei la hectar pentru legumicultori, pomicultori şi viticultori.

Reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din agricultură s-au întâlnit, recent, cu ministrul agriculturii Decebal Traian Remeş pentru a stabili subvenţiile pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, dar şi despăgubirile pentru culturile agricole afectate de secetă. Potrivit reprezentanţilor producătorilor agricoli, doar 30% din propunerile înaintate minis-trului au fost rezolvate în cadrul acestei întâlniri, pentru celelalte propuneri urmând să aibă loc discuţii ulterioare.

În urma discuţiilor, s-a stabilit un sprijin de 500 lei pentru înfiinţarea unui hectar de grâu, de 400 lei pentru un hectar de rapiţă şi de 450 lei pentru orice alt tip de cultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb