SINDICATE: Posibile disponibilizări de 7.300 de salariaţi în companiile CFR

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 12 ianuarie 2011

Posibile disponibilizări de 7.300 de salariaţi în companiile CFR

Circa 7.300 de salariaţi ai companiilor CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători ar putea fi disponibilizaţi, deşi există soluţii mai bune pentru redresarea financiară a acestor societăţi, nesusţinute însă politic, a declarat, ieri, preşedintele Confederaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu. Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Deocamdată, ne pregătim cu un program de măsuri pentru echilibrarea economică a societăţilor, ca să nu existe disponibilizări. Şi ei (conducerea celor trei societăţi, n.r.) au soluţii mai bune, dar nu sunt susţinute politic".

Astfel, la CFR Călători şi CFR SA există două variante de programe de restructurare, respectiv unul în care se vor păstra opt regionale şi unul cu cinci regionale. În varianta cu opt regionale, CFR SA ar urma să disponibilizeze 1.290 de persoane, iar CFR Călători 923, iar în cea de-a doua variantă, CFR ar disponibiliza 1.492 persoane, iar CFR Călători 1.021. Totodată, dacă se va aproba programul în varianta cu opt regionale, angajaţii vor renunţa la primele de Paşte şi de Crăciun, de concediu şi la tichetele de masă, la fel ca în 2009 şi în 2010.

Şi la CFR Marfă există două variante de programe, respectiv unul cu concedierea a 3.000 de salariaţi, care vor renunţa la prime şi vor schimba autorizaţiile de călătorie de la clasa I la clasa a II-a, şi o variantă cu 4.325 de disponibilizări.

Măntescu a spus că cele trei companii feroviare au avut şi luni şedinţă de CA şi AGA, dar bugetele şi programele de reorganizare nu au putut fi aprobate, întrucât directorii nu au fost mandataţi. Nici ieri cele două părţi nu au ajuns la un acord, însă au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli, fundamentate şi în acest an pe pierderi.

"Aceste bugete trebuie neapărat aprobate până pe 15 ianuarie, pentru a putea fi introduse spre aprobare în şedinţa de guvern. De asemenea, potrivit acordului cu FMI, societăţile care au înregistrat pierderi în 2010 trebuie ca în acest an să îşi însoţească bugetele de venituri şi cheltuieli cu programe de restructurare", a completat Măntescu.

Liderul sindical afirmă că în sistemul feroviar de stat sunt, în prezent, 56.000 de angajaţi, cu un salariu mediu net pe 2010 de 1.600 lei pe lună. Contractele colective de muncă expiră la finele lunii ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb