SITA şi TechTalent Software înfiinţează un centru de cercetare şi dezvoltare în Cluj

V.G.
Companii / 13 decembrie 2022

SITA şi TechTalent Software înfiinţează un centru de cercetare şi dezvoltare în Cluj

SITA şi TechTalent Software au anunţat un parteneriat strategic pentru înfiinţarea unui centru de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca, Romania, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, noul centru vă veni în sprijinul obiectivului SITA de dezvoltare de noi soluţii guvernamentale şi de procesare a pasagerilor. Pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, se conturează o cerere semnificativă pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor şi companiilor aeriene, ceea ce presupune investiţii substanţiale în tehnologia oferita de SITA.

TechTalent Software vă deschide şi vă opera un centru de dezvoltare în Romania, în urma unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului. Astfel, SITA vă putea să îşi extindă capabilitatile de dezvoltare într-un timp foarte scurt. Având deja primii angajaţi în noul centru, echipa continuă să se mărească, ajungând să numere peste 60 de ingineri software, echipe de testare şi experţi scrum până la sfârşitul anului 2023.

Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA, a declarat: "În ultimii 10 ani, Cluj-Napoca s-a impus că un veritabil hub IT în regiune, având acces la importante resurse tehnologice şi specialişti cu experienţă. Acest oraş vă juca un rol esenţial în sprijinirea programului nostru ambiţios de dezvoltare, mai ales ţinând cont de faptul că specialiştii IT sunt la mare căutare. În urma unei evaluări atente, suntem încântaţi să-i avem alaturi pe cei de la TechTalent în calitate de partener tehnologic care să ne ajute în procesul de expansiune în Romania".

"La SITA, coordonam una dintre cele mai interesante şi mai avansate industrii de pe planeta. Aproape fiecare zbor de pasageri din întreagă lume se bazează pe tehnologia SITA, majoritatea aeroporturilor şi companiilor aeriene contează pe noi. Este datoria noastră să le eficientizam, optimizam şi susţinem operaţiunile. Folosim metodologii Agile şi DevOps pentru a dezvolta şi livra soluţiile noastre inovatoare într-o maniera sustenabila, plasând astfel clienţii noştri în prim-plan. Promovarea unui mediu de învăţare continua, în care oamenii să simţă că li se acorda încredere şi în care să poată experimenta, este cu adevărat important pentru noi", a spus Chris Bayer, VP Software Engineering la SITA.

Bayer declara că SITA a decis să învestească în Cluj-Napoca datorită abilitaţilor superioare în tehnologiile de vârf disponibile, culturii în care se pune accentul pe învăţarea continua, şi a diversităţii de gen raportate la numărul de specialişti IT prezenţi aici. Cu peste 1.200 de companii IT, care au mai mult de 20.000 de angajaţi, şi suportul constant al autorităţilor şi universităţilor locale, Cluj-Napoca este pe cale să devina principalul hub digital din Europa de Est.

Iuliana Bădescu, CEO TechTalent Software, a declarat: "Ne bucuram că am fost aleşi de SITA pentru a fi partenerul lor tehnologic din Europa de Est. După un lung şi complex proces de validare, suntem încântaţi să constatam că acest parteneriat confirma încă o data nivelul de maturitate al industriei IT din Romania şi nivelul avansat al TechTalent, în ceea ce priveşte tehnologia şi cunoştinţele de business".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb