Evoluţia afacerilor Siveco România în primul semestru al acestui an s-a înscris în tendinţa generală de creştere pe care compania o înregistrează în ultimii ani. "Îmbogăţirea portofoliului de clienţi cu 35 de organizaţii, aparţinînd în proporţie de 90% sectorului privat, demararea contractelor noi precum şi continuarea proiectelor de anvergură începute în anii precedenţi stau la baza îndeplinirii obiectivelor de afaceri stabilite pentru această perioadă a anului", se arată într-un comunicat de presă al "Siveco România".
Compania a înregistrat în mod constant, de la înfiinţare pînă în prezent, creşteri anuale ale cifrei de afaceri de peste 50%.
Irina Socol, director general Siveco România, a declarat: "Cu siguranţă că cea mai bună recunoaştere în acest sens o reprezintă investiţia realizată recent în compania noastră de către Intel Capital şi Enterprise Investors, cea mai mare de pînă acum, din domeniul nostru şi din ţara noastră".
Potrivit International Data Corp. (IDC), şi anul acesta Siveco România este în topul furnizorilor de soluţii software de pe piaţa românească. Conform IDC, Siveco România deţine o cotă de 18,7% din piaţa locală de Enterprise Application Solutions, păstrîndu-şi poziţia de lider al caselor româneşti furnizoare de soluţii de afaceri.
Irina Socol mai spune: "Evoluţia afacerilor noastre în domeniul EAS se aliniază evoluţiei generale a pieţei româneşti de IT, caracterizată de fluctuaţii importante de la un an la altul (relativ greu previzibile) şi dependentă de pornirea, respectiv finalizarea unor proiecte mari, cu un ciclu lung de desfăşurare, de la licitaţie pînă la încheiere. După ce în anul 2003 a cunoscut o creştere spectaculoasă, ca urmare a demarării unor proiecte precum cel de la CNAS, în 2004 piaţa românească de EAS a înregistrat un ritm de creştere mai modest, dar considerabil, care a pus în evidenţă pe furnizorii proiectelor începute în această perioadă de timp".
Conform rapoartelor IDC pentru 2004 Siveco România deţine 9,2% din piaţa românească de servicii IT, păstrîndu-şi poziţia de top într-un clasament dedicat eminamente integratorilor de sisteme.
Astfel, compania se clasează pe primul loc în domeniul Serviciilor de Suport şi Instalare, din care deţine o cotă de 16,9%.
Majoritatea acestor venituri provine din implementările soluţiei Siveco Applications, a platformei de eLearning AeL, precum şi a sistemului de management al documentelor, SIVADOC.
Siveco România deţine primul loc în topul dezvoltatorilor de aplicaţii după specificul şi cerinţele clienţilor, cu o cotă de piaţă de 28,4% şi o cotă de 16% din piaţa de aplicaţii educaţionale şi de training, această poziţie confirmînd fără putinţă detăgadă situaţia de competiţie deosebit de intensă între furnizorii de astfel de soluţii.
Primul loc este iarăşi rezervat pentru Siveco România şi la categoria Consultanţă şi Customizări, compania înregistrînd unmarketshare de 22,7%.
"Pentru cea de-a doua perioadă a anului 2005 şi pentru 2006, planurile companiei noastre vizează consolidarea şi extinderea proiectelor aflate în derulare, intensificarea investiţiilor în proiecte de cercetare şi dezvoltare, identificarea şi valorificarea oportunităţilor de business locale şi internaţionale, în special în calitate de furnizor de proiecte la cheie", spune doam-na Irina Socol.
Înfiinţată la începutul anului 1992, Siveco România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurînd cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii Siveco România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.
Siveco România deţine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresîndu-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de e-business, eLearning şi e-Health. De asemenea, Siveco România s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicînd dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
Între proiectele de succes derulate de Siveco România se situează în zona eGovernment, incluzînd Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală. Printre cei mai mari clienţi ai săi se numără companii private ca de exemplu Petrom, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău etc.
Siveco România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză Afaq-Ascert, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Compania dezvoltă parteneriate de afaceri cu cei mai mari producători de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum şi cu integratori IT cum sînt HP, IBM şi Bull. Siveco România este membru a mai multe asociaţii profesionale şi de afaceri din România, cum sînt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.