Somelierul Ovidiu Olteanu, ales să reprezinte România la World's Best Sommelier, Argentina

Adina Lateş
Miscellanea / 15 martie 2016

Somelierul Ovidiu Olteanu de la Naan Food&Drink Studio este reprezentantul României la Concursul World's Best Sommelier, competiţie ce va avea loc în Mendoza, Argentina, între 15-20 aprilie 2016, transmite un comunicat remis redacţiei.

Ovidiu Olteanu lucrează de 18 ani în domeniu şi are în portofoliu trofee semnificative - semi finalist la Trofeul Someleriei (2012), locul 2 la Concursul Naţional Maître d'Hotel 2012 şi Marele Premiu la Concursul Naţional Maître d'Hotel 2013.

Ovidiu Olteanu a fost propus ca reprezentant al României de către Asociaţia Somelierilor din România, în urma unei evaluări la nivel naţional. Ovidiu Olteanu deţine cursul de Level 2 la WSET (Wine & Spirit Education Trust) din Londra, una dintre cele două mari şcoli de vinuri din lume, cealaltă fiind Court of Master Sommeliers, în America. La finalul lunii martie, el va participa în Atena la unul din cursurile Court of Master Sommeliers.

Competiţia World's Best Sommelier este organizată de Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.), are loc din 3 în 3 ani şi se află anul acesta la a 15-a ediţie. Competiţia a fost înfiinţată în anul 1969, pentru a facilita schimbul de experienţă între profesioniştii din domeniu. Anul acesta, în competiţie se află 58 de participanţi din 55 de ţări, între care patru femei (Argentina, Canada, Finlanda şi Irlanda). Ediţia din 2013 s-a desfăşurat în Tokyo şi Marele Premiu i-a revenit reprezentantului Elveţiei.

Reprezentantul de anul acesta al României, somelierul Ovidiu Olteanu, a declarat: "Mă onorează faptul că am fost selectat să reprezint ţara la cea mai prestigioasă competiţie din domeniu. Sunt nerăbdător să particip şi să le vorbesc celorlalţi candidaţi şi despre vinurile româneşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb