STUDIU: Companiile europene irosesc anual 9,6 miliarde euro fără softurile de business management

V.B.
Companii #IT / 20 iunie 2014

Companiile europene risipesc anual investiţii în tehnologie în valoare de miliarde de euro, prin faptul că nu utilizează software-ul de business la întreaga capacitate, potrivit unui nou studiu comandat de Sage, unul dintre cei mai mari lideri globali în furnizarea soluţiilor şi serviciilor de business management.

Studiul, la care au participat 600 de manageri IT din companii din Uniunea Europeană, a arătat că, în medie, fiecare dintre cele 222.628 de companii de mărime medie din Europa iroseşte anual 43.138 de euro, sau, împreună, risipesc anual suma de 9,6 miliarde de euro. Ceea ce înseamnă că 88% din totalul companiilor care au investit în implementarea soft-urilor de business management nu reuşesc să le folosească la adevărata lor capacitate.

Motivele pentru această stare de fapt diferă de la o ţară la alta. Companiile din Germania, spre exemplu, dau vina pe faptul că soft-urile de business dublează alte tipuri de software deja existente (35%), în timp ce puţin peste un sfert (26%) dintre respondenţii din Marea Britanie justifică această situaţie prin lipsa cererii din partea clienţilor. Faptul că firmele nu au nevoie de toate funcţiile soft-urilor de business management (36%), precum şi lipsa training-urilor pentru utilizatorii finali (25%) sunt principalele motive pentru neutilizarea la adevăratul potenţial al acestor programe.

În ţara noastră, găsim aceleaşi motive, dar în procentaje diferite: 40% dintre respondenţi au menţionat că programele software de business management au prea multe funcţionalităţi în raport cu nevoile lor, iar 40% se plâng de lipsa trainingului în folosirea programelor respective, mai punctează studiul.

Eficienţa este factorul-cheie care trebuie să fie adresat de software-ul de business, 65% dintre respondenţi indicând acest aspect ca fiind nevoia principală a oricărei afaceri. În România, acest aspect este menţionat de 74% dintre respondenţi. Pe de altă parte, doar o treime (34%) dintre ţări percep software-ul de business ca pe o cale către creşterea afacerii.

Cercetarea mai relevă faptul că social media devine un segment care atrage tot mai mult atenţia companiilor, 64% dintre acestea indicând că doresc ca o astfel de componentă să fie inclusă în soft-ul de business management. Şi componenta cloud continuă să domine agenda IT, 76% dintre companii intenţionând să investească în viitor în software de business bazat pe cloud.

La acest capitol, la noi lucrurile stau puţin diferit: 72% dintre companiile de dimensiune medie consideră segmentul social media ca un element important al unui software de business management, iar 66% dintre companiile medii de pe piaţa locală plănuiesc să investească în software de business bazat pe cloud.

Cercetările Sage arată că firmele de dimensiuni medii au trei priorităţi clare: să atragă noi clienţi, să scadă costurile operaţionale şi să-şi majoreze veniturile.

Benoit Gruber, VP Corporate Communication & Brand, Sage Mid-Market Europe and Sage ERP X3, a declarat: "Cercetarea comandată de Sage în Europa şi America de Nord arată că firmele medii care au acces uşor la datele companiei, care sunt de calitate şi structurate în mod inteligent şi care permit o uşurinţă în folosire, se pot aştepta la o creştere medie netă anuală cu 35% a veniturilor incrementale, în comparaţie cu celelalte companii. Asta înseamnă aproximativ 780.000 de euro venituri incrementale pe an pentru o companie care are un venit brut anual de 30 de milioane de euro".

Sage a comandat un studiu independent, cercetarea fiind realizată de Redshift Research Crowdology. Studiul a fost realizat în aprilie pe 600 manageri IT în companii cu un număr între 250 şi 1.000 de angajaţi, în: Marea Britanie, Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Belgia, România şi Olanda. Cifrele citate în acest comunicat se bazează pe estimările Uniunii Europene, care menţionează existenţa a 222.628 de companii de dimensiuni medii în UE la nivelul anului 2012.

Sage Group este unul dintre principalii dezvoltatori mondiali de software de gestiune a afacerilor pentru firmele mici şi medii, oferind de la soluţii şi servicii de contabilitate şi salarizare până la ERP, CRM şi plăţi. Fondată în 1981, Sage este listată la Bursa din Londra (LSE) din 1989 şi a intrat în 1999 în componenţa indicelui FTSE 100. Cu peste 6 milioane de clienţi şi mai mult de 12.700 de angajaţi, Sage este prezentă în 24 de ţări de pe toate continentele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb