STUDIU HORVÁTH:  Peste 70% dintre companiile est-europene implementează metode digitale

G.D.
Companii / 3 mai 2022

Georgiana Vintilă, Managing Consultant, Digital Transformation Expert, Horvath România

Georgiana Vintilă, Managing Consultant, Digital Transformation Expert, Horvath România

Smart Dashboards, Advanced Analytics, Big Data şi Predictive Forecasting sunt cele mai întâlnite tehnici digitale adoptate în ultima perioadă de către departamentele operaţionale din companii, în încercarea de a se adapta la noua normalitate post-pandemică, arată studiul CFO Panel 2022, realizat la începutul acestui an de compania de consultanţă în management Horvath, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, mai mult de 80% dintre directorii financiari din Europa de Est consideră creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare drept o oportunitate de top pentru a ieşi din impasul creat de pandemia Covid-19. Companiile participante la studiu sunt fie în proces incipient de implementare, fie deja au implementat una dintre cele patru metode de tehnologizare. Top 3 cele mai adoptate tehnologii sunt: Smart Dashboards (peste 70% dintre companii), Advanced Analytics (peste 60%) şi Big Data (peste 60%).

"Simplul acces la date nu este suficient. Informaţia în sine nu foloseşte nimănui dacă nu poate fi interpretată într-un timp cât mai scurt în contextul de afaceri, integrată în strategia companiei şi folosită pentru a lua decizii acţionabile de business", spune Georgiana Vintilă, Managing Consultant, Digital Transformation Expert, Horvath România.

Ajută la luarea rapidă a deciziilor, sunt interactive şi determină tendinţe. Acestea sunt principalele trei beneficii ale tablourilor de bord în business. Cunoscute mai ales sub denumirea de Smart / Intuitive Dashboards (tablouri de bord inteligente / intuitive), acestea sunt nişte instrumente analitice care permit vizualizarea datelor din diverse industrii. De exemplu, pot reprezenta un tablou de raportare pentru indicatorii cheie de performanţă din companie. Pe scurt, le arată directorilor financiari unde se află în fiecare zi şi îi ajută să extrapoleze şi să dea sens tendinţelor pentru a lua cele mai bune decizii. Industriile care au început să adopte cel mai mult Smart Dashboards sunt: industria auto, industria farmaceutică şi industria IT, subliniază sursa citată.

În completarea Smart Dashboards vine Advanced Analytics, o altă metodă care permite examinarea autonomă sau semi-autonomă a datelor folosind tehnici şi instrumente sofisticate, de obicei altele decât cele tradiţionale de business intelligence (BI). Scopul acestora este de a descoperi perspective mai profunde, a face predicţii sau a genera recomandări avizate. Conform CFO Panel 2022, industriile care au început să adopte cel mai mult Advanced Analytics sunt: Industria farmaceutică, Industria IT şi Industria retail

Big Data / Data Lakes reprezintă seturi de date mari şi complexe care sunt atât de voluminoase, încât software-ul tradiţional de procesare nu le poate gestiona. Aceste "lacuri de date" conţin informaţii în forma lor brută cu scopul principal de a oferi acces facil analiştilor de business, inginerilor de date, directorilor financiari şi altor specialişti capabili să îmbunătăţească performanţa companiilor din care fac parte. Industriile care au început să adopte cel mai mult Big Data / Data Lakes sunt: Industria bancară şi de servicii financiare, Industria auto şi Industria retail.

Predictive Forecasting (de exemplu, prognoza predictivă a vânzărilor) este o tehnică de estimare automatizată care permite ajustarea continuă a previziunilor. Astfel, compania poate să identifice precoce oportunităţi noi şi riscuri, adaptându-şi în timp real deciziile de afaceri. Acesta este un alt mod digitalizat adoptat îndeosebi de Industria farmaceutică şi Industria furnizării de energie, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb