STUDIU: "Prea mulţi fumători nu sunt la curent cu alternativele la ţigaretele clasice"

M.G.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 23 septembrie 2021

"Prea mulţi fumători nu sunt la curent cu alternativele la ţigaretele clasice"

Prea mulţi fumători nu conştientizează că există alternative mai bune la ţigaretele clasice, conform unui studiu internaţional realizat de către firma de cercetare Povaddo şi comandat de către Philip Morris International. Studiul a fost prezentat, ieri, la evenimentul Global Tobacco & Nicotine Forum de la Londra, cel mai important forum anual în care se discută viitorul şi schimbările din industria tutunului şi nicotinei.

"Fumătorii, în general, nu sunt la curent cu faptul că există alternative mai bune, ori nu le pot accesa, ori sunt confuzi din cauza informaţiilor false sau înşelătoare care îi blochează de la a lua o decizie informată. În ciuda sprijinul tot mai larg la nivelul societăţii pentru alternativele care sunt - pe baza studiilor ştiinţifice - mai bune decât ţigaretele clasice, informaţiile false reprezintă o adevărată ameninţare către un viitor fără fum", potrivit unui comunicat al Philip Morris.

Studiul realizat de Povaddo arată că informaţiile clare cu privire la alternativele la fumat au un rol major în renunţarea la ţigaretele clasice, că informaţiile înşelătoare reprezintă un pericol pentru fumători - studiul a confirmat existenţa unor confuzii cu privire la diferenţele dintre ţigaretele clasice şi produsele noi fără ardere a tutunului.

Mai concret, potrivit studiului, circa jumătate dintre respondenţi consideră în mod greşit că dispozitivele ce încălzesc tutunul în loc să-l ardă sunt la fel de sau chiar mai nocive decât ţigaretele clasice (46%). În rândul fumătorilor curenţi, aceste cifre se situează la 39% pentru e-ţigarete şi la 40% pentru dispozitivele ce încălzesc tutunul.

Totodată, doar 4 din 10 (41%) dintre respondenţi au identificat corect faptul că nivelul ridicat al substanţelor toxice (19%) sau gudronului (22%) generat de arderea tutunului reprezintă principala cauză a bolilor provocate de fumat. De asemenea, 52% dintre respondenţi sunt de părere că nicotina, deşi dă dependenţă, nu este principala cauză a bolilor provocate de fumat.

Conform studiului, 63% dintre fumători sunt dispuşi să renunţe la fumatul clasic şi să facă trecerea la alternative precum e-ţigarete sau dispozitive ce încălzesc tutunul dacă ar avea informaţii mai clare cu privire la cum funcţionează acestea din urmă şi mai exact cu privire la diferenţele faţă de ţigaretele clasice.

Circa 82% dintre respondenţi consideră că guvernele lor naţionale au responsabilitatea să studieze în mod obiectiv ştiinţa din spatele dispozitivelor alternative de fumat şi să reducă mortalitatea ce are drept cauză fumatul.

Studiul a fost realizat online la comanda Philip Morris International între 19 iulie şi 3 august 2021 în rândul a 29.484 de persoane de peste 21 ani din 26 de ţări, respectiv Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Brazilia, Cehia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Dominicană, România, Spania, Statele Unite, Suedia şi Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "dispozitive ce încălzesc tutunul"

    -  

    Tehnic vorbind sintagma de mai sus este corecta, dar detaliile tradeaza ca inlocuiesti o otrava cu alta. 

    Pentru cunoscatori, sa mai incercam cateva intrebari ce puteau fi puse in studiu: 

    Q: la ce temperatura incalzesc dispozitivele tutunul? 

    A: in jur de 300 grade C.  

    Q: Cum se numeste procesul suferit de materia vegatala uscata (ex. tutun) supusa la astfel de temperaturi? 

    A: piroliza 

    Q: ce rezulta in urma pirolizei materiei vegetale? 

    A: mangal (carbune de lemn), gudroane, metanol, etc. 

    Felicitari, ati sarit din lac in put, doar ca acum ati ales un produs 'sexy', 'sleek' si evident ... mai scump.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb