SURSE: OTP va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

M.I.
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2017

OTP va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

OTP a ajuns la un acord privind achiziţionarea subsidiarei din ţara noastră a grupului elen National Bank of Greece - Banca Românească - au declarat astăzi pentru Reuters două surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Există un acord, subsidiara NBG va fi vândută OTP", a declarat pentru Reuters o sursă din Atena.

Luna aceasta, Leonidas Fragiadakis, directorul general al National Bank of Greece (NBG), al doilea grup bancar elen, a anunţat că urmează să fie vândute mai multe active în Balcani, inclusiv operaţiunile din România.

Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

Pe lângă achiziţionarea băncii, cumpărătorul va rambursa şi un împrumut de 550 de milioane de euro pe care Banca Românească l-a luat de la NBG, ceea ce va majora nivelul lichidităţilor grupului, conform sursei citate.

Fragiadakis a explicat că NBG va mai vinde, pe lângă subsidiara din ţara noastră, şi operaţiunile mai mici din Serbia, Albania şi Cipru.

Recent, surse apropiate tranzacţiei au declarat pentru Ziarul BURSA că negocierile pentru vânzarea Băncii Româneşti se apropie de final, săptămâna aceasta urmând să fie anunţat numele instituţiei de credit care va cumpăra entitatea cu acţionariat grec. Sursele ne-au precizat că OTP Bank ar urma să achiziţioneze, cu o probabilitate de 95%, Banca Românească.

Sursele noastre au precizat: "Negocierile sunt la nivel de Head Office şi încă nu au fost finalizate 100%. Cel mai probabil, săptămâna viitoare (săptămâna în curs, n.r.) vom şti cine este cumpărătorul, care va fi OTP Bank, cu o probabilitate de 95%, pentru că nimic nu este sigur 100% în acest moment. Şi preţul tranzacţiei este negociat tot între acţionari, iar acesta cred că va fi între 40 de milioane şi 60 de milioane de euro, în funcţie de anumite elemente".

La finalul lunii februarie 2017, Laszlo Diosi, CEO OTP Bank, a anunţat că banca pe care o conduce este posibil să achiziţioneze o bancă în acest an, menţionând că instituţia financiară care ar urma să fie cumpărată ar trebui să aibă o cotă de piaţă în ţara noastră de cel puţin 1%, obiectivul OTP Bank fiind să atingă o cotă de piaţă de 5%, în trei ani. Acest lucru este aproape imposibil de realizat doar pe cale organică, conform domnului Diosi.

Potrivit datelor BNR, Banca Românească se numără printre băncile cu o cotă de piaţă de cel puţin 1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb