SUSŢINEREA PROGRAMULUI START-UP Nicolescu: "Alocarea a 300 milioane euro va asigura 300.000 locuri de muncă"

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 5 noiembrie 2012

Alocarea prioritară, de către autorităţi, a sumei de 300 de milioane de euro pentru susţinerea programului start-up în perioada 2013-2014 va asigura crearea unui număr de 300.000 de locuri de muncă, dar şi creşterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) în perioada 2013-2016, a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), citat de Agerpres.

Ovidiu Nicolescu a afirmat: "Solicităm, în principal, creşterea sumelor alocate programelor de înfiinţare şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, cu alocarea prioritară a sumei de 300 de milioane de euro pentru susţinerea programului start-up în perioada 2013-2014. Această măsură va asigura crearea unui număr de 300.000 de noi locuri de muncă, dar şi creşterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) în perioada 2013-2016. De asemenea, dorim să fie adoptată o nouă lege pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care să asigure implementarea deplină la nivel naţional a Small Business Act (SBA), dar şi creşterea treptată, de la 0,4% la 1% din PIB, a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor de dezvoltare".

Potrivit domniei sale, este necesară reducerea fiscalităţii, prin scăderea TVA de la 24% la 19%, dar şi prin diminuarea cu minimum 25% a numărului de impozite pentru întreprinzători, care, în România, este de 6,6 ori mai mare decât media Uniunii Europene.

"Procesul de absorbţie a fondurilor structurale trebuie să cunoască o îmbunătăţire, în paralel cu asigurarea unui acces mai bun al IMM-urilor la finanţare. În acest sens, ar fi utilă înfiinţarea unei bănci speciale dedicată atât IMM-urilor cât şi programelor speciale de creditare a micilor întreprinzători. Nu în ultimul rând, Guvernul ar trebui să ia măsuri de stimulare a înfiinţării de noi locuri de muncă, de ocupare a persoanelor defavorizate, dar şi de creştere a productivităţii muncii", a mai spus preşedintele CNIPMMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb