Alocarea prioritară, de către autorităţi, a sumei de 300 de milioane de euro pentru susţinerea programului start-up în perioada 2013-2014 va asigura crearea unui număr de 300.000 de locuri de muncă, dar şi creşterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) în perioada 2013-2016, a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), citat de Agerpres.
Ovidiu Nicolescu a afirmat: "Solicităm, în principal, creşterea sumelor alocate programelor de înfiinţare şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, cu alocarea prioritară a sumei de 300 de milioane de euro pentru susţinerea programului start-up în perioada 2013-2014. Această măsură va asigura crearea unui număr de 300.000 de noi locuri de muncă, dar şi creşterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) în perioada 2013-2016. De asemenea, dorim să fie adoptată o nouă lege pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care să asigure implementarea deplină la nivel naţional a Small Business Act (SBA), dar şi creşterea treptată, de la 0,4% la 1% din PIB, a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor de dezvoltare".
Potrivit domniei sale, este necesară reducerea fiscalităţii, prin scăderea TVA de la 24% la 19%, dar şi prin diminuarea cu minimum 25% a numărului de impozite pentru întreprinzători, care, în România, este de 6,6 ori mai mare decât media Uniunii Europene.
"Procesul de absorbţie a fondurilor structurale trebuie să cunoască o îmbunătăţire, în paralel cu asigurarea unui acces mai bun al IMM-urilor la finanţare. În acest sens, ar fi utilă înfiinţarea unei bănci speciale dedicată atât IMM-urilor cât şi programelor speciale de creditare a micilor întreprinzători. Nu în ultimul rând, Guvernul ar trebui să ia măsuri de stimulare a înfiinţării de noi locuri de muncă, de ocupare a persoanelor defavorizate, dar şi de creştere a productivităţii muncii", a mai spus preşedintele CNIPMMR.